Haine contrafăcute, care imitau branduri celebre, confiscate de polițiștii bănățeni

Haine contrafăcute, confiscate de polițiștii bănățeni

Haine contrafăcute, confiscate de polițiștii bănățeni

Ieri, 9 martie, polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin au desfășurat acțiuni de verificare a respectării legislației în domeniul caselor de marcat și a proprietății intelectuale, fiind efectuate controale la 7 societăți comerciale din județ.

În urma controalelor au fost ridicate în vederea confiscării aproape 120 de articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Nemulțumirile timișorenilor din cartierul Plopi

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei, unor agenți economici care nu au respectat obligația de a utiliza aparate de marcat economice fiscale și a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă înregistrată sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.

Peste o sută de haine, susceptibile a fi contrafăcute, la o singură societate comercială

La o societate comercială din municipiul Caransebeș, au fost descoperite 119 articole de îmbrăcăminte, de diferite mărci, expuse spre vânzare către populație, susceptibile a fi contrafăcute.

Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată în vederea confiscării, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Acțiunile polițiștilor pentru verificarea legalității activităților de comerț continuă și în perioada următoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *