Femeile liberale din Timiş au o nouă conducere

Femeile liberale din Timiş au o nouă conducere

Organizația Femeilor Liberale Timiș și-a ales, joi seară, noua conducere pentru un mandat de 4 ani.

Componența noului for de conducere – BPJ OFL Timiș – este următoarea: președinte: Sorina Alexandra Ciurlea (39 ani) – conferențiar universitar, consilier județean; prim-vicepreședinte: Carmen Panaitescu-Bunu – profesor universitar, medic primar alergolog; vicepreședinte: Eugenia Ciumac (Giroc), Rodica Pîrjol (Dumbrăvița), Andra Văcaru (Parța), Cosmina Știubea-Clej (Biled), Mirela Bălu (Sânnicolau Mare), Bianca Mărănescu (Timișoara), Elisabeta Kovacs (Moșnița Nouă), Nicoleta Grubacichi (Peciu Nou), Adriana Tătoane (Moravița), Daniela Mariș (consilier local Timișoara). Membre ale BPJ OFL Timiș sunt: Denisa Roșu (Buziaș), Ileana Curac (Chevereșu Mare), Claudia Maxim (Lenauheim), Lavinia Matei (Bucovăț), Laura Adamescu (Boldur), Liana Filip (Ciacova), Iulia Ungureanu (Ghiroda), Raluca Ilie-Hagi (Gottlob), Simona Chiriță (Iecea Mare), Liliana Jawwash (Timișoara).

“Angajamentul OFL Timiș rămâne ferm spre susținerea importanței prezenței femeilor în politică și în toate aspectele vieții publice. Acesta trebuie să fie primul deziderat al nostru. Al doilea este să promovăm în funcții de responsabilitate și de conducere femei care reprezintă modele de curaj, de succes, femei capabile, care vor aduce plus valoare prin competențele lor. De aceea, obiectivul nostru este să aducem noi colege alături de noi, care să ne întărească echipa. Împreună trebuie să reușim să înlăturăm stereotipuri. PNL va promova femei, de asta sunt sigură, și le va promova pentru capacitățile lor, nu doar pentru că sunt femei!”, le-a transmis Sorina Ciurlea doamnelor liberale.

De la conferința de alegeri nu au lipsit discuțiile despre egalitate de gen în politică, despre încurajarea participării femeilor în viața publică, despre egalitate de șanse între femei și bărbați, despre nevoia de a avea mai multe femei consilier local, județean sau parlamentar.

“Să admitem realitatea: cifrele despre România nu ne fac cinste: suntem pe locul 26 în UE la indicele măsurat al egalității de gen. Sute de mii de femei din România se uită spre noi și așteaptă soluții pentru problemele cu care se confruntă, dar vocea noastră nu se aude. PNL poate sa facă istorie promovând femei capabile, profesioniste și femei care știu că vocea lor trebuie să se facă auzită!”, a mai spus Ciurlea.

La rândul său, Alina Gorghiu, președinte al Senatului, a menționat: “Așa puține cum suntem acum în Parlament, am împins înainte multe legi importante nu doar pentru femei, ci și pentru întreaga societate. Și de aceea putem spune că noi, femeile din PNL, jucăm acum rolul cel mai important în ceea ce privește proiectul unui model de societate incluzivă, cu politici publice dedicate familiilor și creșterii demografice. Cotele de gen și meritocrația nu se exclud în nici un caz. Dar meritocrația se naște din competiție și competiția este puternică când bazinul de candidați este mare. Și ce bazin de candidați este acela când 51,5% din populație are numai o șansă teoretică la candidatură? Modul în care pe scena politică este realizată egalitatea de gen arată cât de european e un partid și un stat”.

“Felicitări doamnei Sorina Ciurlea aleasă de colegele sale în funcția de președintă a Organizației de femei din PNL Timiș. Pentru noua echipă de conducere începe o perioadă încărcată și plină de provocări. Anul care urmează este foarte important pentru PNL Timiș și sunt convins că organizația de femei va avea o contribuție decisivă la rezultatele bune de anul viitor. Știu că așa va fi pentru că am simțit aseară energia pozitivă și entuziasmul doamnelor liberale. Ele sunt inima și sufletul partidului nostru și, cu așa o inimă mare și generoasă, putem muta munții”, a transmis președintele PNL Timiș, Alin Nica.

CITEŞTE ŞI: Nicolae Robu, audiat la DNA în calitate de suspect, în dosarul “duplexului” ilegal din Fratelia

La conferința de alegeri au fost prezente peste 300 de doamne liberale din Timiș, precum și doamne care s-au înscris în cursa pentru președinția OFL național: Nicoleta Pauliuc – președinta Comisiei pentru Apărare, Ordine publică și Siguranță Națională din Senatul României, Diana Morar – deputat și Cristina Trăilă – deputat. Au fost alături de doamne și parlamentarii Marilen Pirtea și Cosmin Șandru, viceprimarul Timișoarei Cosmin Tabără, vicepreședintele CJ Timiș Alexandru Proteasa, secretarul general al organizației Dănuț Groza, conducerile OFL Timișoara, TNL Timiș și TNL Timișoara, consilieri locali și județeni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Femeile liberale din Timiş au o nouă conducere

  1. Felicitări, femeile din România, trebuie să fie mai active în toate domeniile, trebuie să se audă glasul femeilor în toată lumea. Doar prin femei vom avea o lume mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *