Guvernul va plafona prețul lemnelor pentru încălzire la 500 de lei metrul ster, pentru o perioadă de 6 luni

Plafonarea prețului la lemnele de foc: Se propune distribuirea de vouchere pentru persoanele vulnerabile - Tanczos Barna

Guvernul va plafona prețul lemnelor pentru încălzire la 500 de lei metrul ster, pentru o perioadă de 6 luni

Coaliția de guvernare a decis joi plafonarea lemnelor pentru încălzire, comercializate de Romsilva, la 500 de lei metrul ster, pentru o perioadă de 6 luni, au precizat surse politice.

”Am decis plafonarea prețului lemnelor de foc la 500 de lei metrul ster. Măsura se referă la Romsilva”, spun surse politice.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a început elaborarea unui proiect care are ca scop plafonarea prețului lemnului și al produselor din lemn utilizate pentru încălzire, pentru o perioadă de 6 luni, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului..

După elaborare, proiectul va fi supus aprobării Guvernului.

„În contextul crizei energetice pe care o traversează Europa, precum și a perspectivelor pe termen scurt și mediu, constatăm o serie de creșteri artificiale ale prețurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire. În România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate.

Considerăm că, atunci când categorii întregi de cetățeni riscă să devină victimele unor creșteri de preț nejustificate, în situații speciale și pe perioade limitate de timp, statul are datoria să intervină și să blocheze posibilitatea apariției unor astfel de situații. În prezent, specialiștii noștri lucrează pentru a stabili toate detaliile, pe care le vom prezenta în foarte scurt timp”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

CITEȘTE ȘI: Precizările Blue Air privind rambursarea banilor pe bilete. 230.000 de pasageri au fost afectați de suspendarea zborurilor din România

În paralel cu plafonarea prețului de vânzare al lemnului pentru încălzire, proiectul de act normativ va cuprinde și alte măsuri de protecție a cetățenilor, printre care se numără limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara UE, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Guvernul va plafona prețul lemnelor pentru încălzire la 500 de lei metrul ster, pentru o perioadă de 6 luni

  1. Un metru ster=0,6 metri cub
    Un metru ster plafonat la 500 lei
    Deci un metru cub este plafonat la 833 lei
    În Timișoara metru cub de lemn de foc cu factură este de 720-750 lei. Despre ce plafonare vorbim? Ăștia ori sunt prosti și nu știu ce e ăla metru cub, ori sunt rău intenționați. Apropo în contabilitate se lucrează doar cu metru cub.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *