Guvernul urgentează proiectul conductei de gaze Timișoara – Moravița

Încă un pas pentru rețeaua de gaz din câteva comune timișene

Guvernul urgentează proiectul conductei de gaze Timișoara – Moravița

Zona Deta va avea, cu prioritate, o nouă țeavă de transport a gazelor naturale. Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru declararea proiectului de investiții “Conductă de transport gaze naturale Timișoara – Deta – Denta – Moravița” ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale se află în transparență publică și va obține, de urgență, autorizația de construire.

“Alimentarea cu gaz a zonei Deta reprezintă o problemă de interes județean de care ne-am ocupat din primul moment deoarece riscă să afecteze peste 15.000 de persoane, scoli și unități medicale. Deși am contribuit la fiecare soluție temporară, atunci când cetățenii s-au confruntat cu scăderea presiunii sau a întreruperii gazului, nu ne-am oprit din căutarea unei rezolvări pe termen lung a situației”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr fără permis a accidentat grav cu mașina un copil de 5 ani și a fugit

Declararea prin Hotărâre a Guvernului a proiectului de investiții ca fiind de importanță națională în domeniul gazelor naturale înseamnă că acesta beneficiază de derogări si facilități în ceea ce privește drepturile asupra terenurilor afectate de lucrările de construire a conductei. În plus, gestul guvernului scurtează termenele în derularea etapelor de obținere a avizelor sau autorizațiilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Guvernul urgentează proiectul conductei de gaze Timișoara – Moravița

  1. Și totuși la începutul mandatului au existat promisiuni de racordare la gaz ptr. multe zone din mediul rural ( Sacosul turcesc,Liebling ,Jebel s.a.)Aceste localități cu ce se vor încălzii? Cu apă geotermală?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *