Guvernul prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile. Orban: Nu vom introduce măsuri de restricţie suplimentare. Află ce s-a decis pentru Timișoara

guvern 3

Guvernul prelungește joi seara starea de alertă, fără a introduce însă noi măsuri restrictive față de cele în vigoare în prezent.

De asemenea, executivul anunță că în perioada următoare urmează să crească numărul de paturi la Terapie Intensivă în spitalele din Cluj, Timişoara şi Bucureşti. Sunt discutii inclusiv cu un spital privat.

„Ședința CNSU s-a încheiat. Este adoptată hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile începând cu data de 14 noiembrie. Măsurile propuse nu prevăd măsuri noi față de cele care sunt în vigoare”, a declarat Raed Arafat la începutul ședinței de Guvern.

„În ceea ce priveşte prelungirea stării de alertă, nu vom introduce măsuri de restricţie suplimentare. Considerăm că la ora actuală avem, practic, instrumentele la dispoziţie pentru a putea opri creşterea numărului de cazuri”, a declarat Orban joi, după o vizită la Societatea Naţională Transgaz.

Starea de alertă a fost introdusă în România de la 15 mai 2020, când a înlocuit starea de urgență. Ultima decizie pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile a fost aprobată pe 14 octombrie, iar joi, în şedinţa de guvern, urmează să fie adoptată o nouă hotărâre în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Inspectorii de la Antifraudă vor monitoriza tranzacțiile de Black Friday

HOTĂRÂRE nr. 54 din 12.11.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art. 1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.11.2020.

Art. 2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 14.11.2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa nr. 1.

Art. 3 – (1) Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din
acestea, prevăzută în anexa nr. 2.

(2) Excepțiile de la măsura carantinei prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36, cu modificările și completările ulterioare, nu se aplică
persoanelor care sosesc din Danemarca.

Art. 4 – Se modifică art. 3, lit. o) din Hotărârea CNSU nr. 36 din 21.07.2020 care va avea următorul cuprins:

o) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, ai altor reprezentanțe diplomatice acreditate la Bucureşti și posesori de pașapoarte diplomatice, pe bază de reciprocitate, personalul asimilat personalului diplomatic, membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de pașapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora;

Art. 5- Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Art. 6 – Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre

Vezi AICI Hotărârea CNSU nr. 54 și anexe


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *