Guvernul Orban a desființat Institutul Revoluţiei, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu

Ion Iliescu

Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență prin care desființează Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu.

CITEȘTE ȘI: Povestea unui cățel salvat la Buzias, dintr-o fântână

„Activitatea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 de la înfințarea sa până în prezent, s-a dovedit irelevantă în raport cu sumele cheltuite de la bugetul de stat prin intermediul transferurilor realizate din bugetul Senatului României”, se arată în documentul adoptat de Guvern.

Gelu Voican Voiculescu conduce IRRD din martie 2018, alături de Ion Iliescu. În prezent, aceştia doi sunt puşi sub acuzare de către Parchetul General pentru crime împotriva umanităţii, petrecute după momentul în care au luat puterea. Dosarul Revoluţiei a fost încheiat şi se judecă în prezent.

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a propus, la începutul şedinţei, introducerea pe ordinea de zi a proiectului de OUG pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de fostul preşedinte Ion Iliescu.

Premierul Ludovic Orban a aprobat această solicitare.

În urmă cu două săptămâni Institutul Revoluției a fost implicat într-un scandal, după ce a fost anunțat un concert care urma să aibă loc în Piața George Enescu, pe 22 decembrie. Mai multe organizații civice anunţau că protestează față de organizarea evenimentului și atrăgeau atenția că acesta reprezintă „o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluției din 1989 și urmașilor acestora”. Ulterior, concertul a fost anulat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns