Guvernul, obligat să majoreze pensiile cu 40%! Parlamentarii au decis și majorarea salariilor profesorilor

Guvernul să majoreze pensiile cu 40%. O decizie în acest sens a fost luată în comisiile de buget-finanțe din Parlament, odată cu adoptarea rectificării bugetare. Ea va ajunge la votul final săptămâna viitoare. Totodată, aleșii au decis majorarea salariilor profesorilor.

CITEȘTE ȘI: Rafila face apel la calm: ”Nu trebuie să intrăm în panică. Vor exista întotdeauna zile în care s-au concentrat multe cazuri pozitive”

Parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară privind majorarea punctului de pensie cu 14%, astfel că a rămas în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede creșterea cu 40%.

Articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat, astfel parlamentarii au decis „menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii”.

În aceeași ședință, comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, așa cum este prevăzut în lege, adică din acest an.

Rectificarea bugetară ar putea fi aprobată săptămâna viitoare în plenul Parlamentului, după care va merge la președinte pentru promulgare.

sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Guvernul, obligat să majoreze pensiile cu 40%! Parlamentarii au decis și majorarea salariilor profesorilor

  1. Tot plîng că nu au bani !
    Ca vom da faliment !
    Sa nu mai permita scurgerea profitului multinationalelor (a se citi declararea unui profit zero la sfîrșitul fiecărui an, prin tertipuri financiare) si vor fi bani si de pensii, si de investiții.
    Ca in alte tari ii leagă pt asemenea practici.
    La noi, merge !

  2. Când un jeg de om ajunge vătaf în sat, vai și-amar de săteni. Norocul nemernicilor de la putere e că în România nu e liber la pișătoarele de apă. La cum se comportă acești indivizi (scuze, nu toți bugetarii sunt neapărat condamnabili), în România nu ar face față nici măcar Tatăl Tuturor Boambelor de Cucuruz. S-a creat o castă de bugetari pentru care nu mai este funcțională nicio lege românească. Dar va veni și ziua când vor da socoteală și vor fi ejectați ca și floricelele de porumb (scenariul de bâlci, firește).

Lasă un răspuns