Guvernul aprobă derogări de la ordonanța privind măsurile fiscale pentru ca primarii să poată continua proiecte

Ciolacu: Din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spațiului Schengen pe cale aeriană și maritimă

Guvernul aprobă derogări de la ordonanța privind măsurile fiscale pentru ca primarii să poată continua proiecte

Guvernul aprobă joi în ședință derogări de la ordonanța privind măsurile fiscale, pentru ca primarii să poată continua proiecte, după ce aceștia au reclamat că nu pot plăti facturi ca urmare a limitărilor impuse de ordonanță, scrie economedia.ro.

„Azi dovedim concret cum, ținând sub control cheltuielile statului, prin ordonanța cu măsuri fiscal-bugetare, ne asigurăm că proiectele de investiții publice importante pot continua.

Aprobăm prin memorandum derogările necesare pentru ca autoritățile centrale și mai ales locale să poată face plăți în special pentru programul național de construcții de interes public derulat de Compania Națională de Investiții și programul național Anghel Saligny.

Am făcut această promisiune primarilor. Este firesc să nu periclităm munca lor din întregul an. Asigurăm fonduri pentru plata facturilor restante și garanția că pot deconta plăți în continuare”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, în deschiderea ședinței de Guvern.

CITEȘTE ȘI: Studenții Facultății de Mecanică din Timișoara, locul I la un concurs internațional de inginerie

Context. Ministerul Dezvoltării a epuizat banii pentru acest an pentru proiectele din Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, se arată într-un document al Companiei Naționale de Investiții (CNI) consultat de G4Media.ro.

Este vorba despre o adresă pe care CNI, companie din subordinea Ministerului Dezvoltării, a trimis-o către Aedificia Carpați, care reabilitează Cazinoul din Constanța. În acest document, CNI a fost înștiințată printr-o adresă de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei „cu privire la epuizarea creditelor bugetare disponibile în anul în curs pentru derularea Programului naţional de construcţii de interes public sau social”.

În adresă, CNI invocă Ordonanța 90 privind reducerea cheltuielilor bugetare și cere firmei Aedificia Carpați să amâne plata facturilor, spunând că Ministerul Dezvoltării a rămas fără bani pentru acest an.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Guvernul aprobă derogări de la ordonanța privind măsurile fiscale pentru ca primarii să poată continua proiecte

  1. OuG 90 a blocat tot! Suntem o instituție sanitara publica în subordinea Consiliului Local! Pentru ca rectificarea bugetara nu a avut loc, Ordonatorul de Credite este în imposibilitate de a plăti salariile, utilitățile, materialele sanitare, medicamente și alimente! Chiar dacă suntem unitate sanitara ( unitate de asistenta medico-sociala) și suntem exceptați în OUG 90, Ordonatorul nu are nici cash, nici prevedere. Ca noi sunt mii de instituții din toată tara!
    Fiind unitate de interes local și județean, Orașul are încheiat un contract de asociere cu Județul pentru a finanta funcționarea unității. Din cauza prevederilor OUG 90, aceste contractul de asociere nu mai poate fi prelungit prin act adițional! Înțeleg sa se facă economie, sa stopam risipa, dar asta este genocid! Condamnam pacientii! Nu putem achizitiona utilaje profesionale, cele vechi sunt amortizate si nu mai pot fi reoarate si carpite! Nu poti spala de mana la un spital si nici contract de prestari servocii cu firme de specialitate nu se pot face, din doua motive: 1. conform OUG 90, nu mai avem voie sa încheiem contracte de prestari servicii; si 2. costurile sunt de mii de lei pe luna, ori noi nu ne permitem! Și în timp ce noi suferim, alții obțin drepturi salariale prin greva și presiune! Nu se poate sa fie blocat totul! Unitățile sanitare și de asistenta sociala și medico-sociala sunt exceptate parțial, doar pentru „actul medical de ingrijire” ( o expresie idioata), pentru achiziția de medicamente si alimente!!! Dar cu ce bani le cumpărăm? Pacienții sunt condamnați!
    Vine și legea austerității care obliga UAT-urile „sa răspundă”cate unități subordonate pastreaza si câte reorganizează, comaseaza sau desființează? Și dacă nu ai ce comasa si reorganiza? Dacă ai doar o unitate medico-sociala în subordine si nu ai bani pentru ca ai fost obligat sa-i bagi în investiții, ce faci? Condamni 52 de pacienți la moarte! Sa-i redistribui, nu ai locuri pe niciunde în județ. DGASPC este suprasolicitat, pacienții sunt cu polipatologii, imobilizați, sondati, chiar și cu sonda nasogastrica ( adică este hrănit cu mâncare pasata, pe nas). Aceștia nu pot fi ingrijiti la domiciliu, iar unii dintre ei nu au familii, nu au aparținători! Despre ce vorbim, oameni buni!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *