Guvernul alocă 144.445.000 de lei pentru construirea de noi corpuri de clădire pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara

Guvernul alocă 144.445.000 de lei pentru construirea de noi corpuri de clădire pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, alocarea a 144.445.000 de lei pentru construirea de noi corpuri de clădire pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara. Acestea vor fi ridicate în comuna Ghiroda, din judeţul Timiş.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Dezvoltării, proiectul de investiţii este unul amplu. Acesta prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, centru de conferinţe, muzeu antropologic. Va mai cuprinde un centru expoziţional, birouri pentru cadre didactice şi personal ştiinţific, două săli de studiu şi discuţii. În plus, vor fi realizate grupuri sanitare, spaţii tehnice şi administrative, spaţii de circulaţie şi ascensoare.

De asemenea, se vor construi şi dota un corp de clădire cu rol didactic, dar şi un imobil cu unităţi de cazare, sală şi terenuri de sport.

Construcție cu dotări moderne

Conform MDLPA, construcţia va avea dotări moderne, instalaţii electrice de protecţie împotriva şocurilor, sistem de avertizare şi detecţie la incendiu, sistem voce-date. Sunt prevăzute și un sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică, instalaţii de stins incendii, instalaţii termice, de ventilare, precum şi de irigare a spaţiilor verzi. Durata de execuţie este estimată la 24 luni.

„Susţinem dezvoltarea reţelei de sănătate şi educaţie. Performanţa în educaţie se poate obţine prin asigurarea de condiţii de studiu la standarde înalte.

Acest obiectiv poate fi atins atunci când studenţii îşi pot desfăşura activitatea într-un mediu modern, cu dotări de ultimă generaţie”. Declarația îi aparține lui Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei.

În prezent, în această instituţie de învăţământ îşi desfăşoară activitatea 7.241 de studenţi. Alături de activitatea didactică, au loc şi activităţi de pregătire medicală în specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenţi.

„Activitatea didactică şi ştiinţifică este realizată de 819 cadre didactice specializate în peste 100 de discipline.

De asemenea, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Victor Babeş’ din Timişoara se desfăşoară studii universitare de doctorat în trei domenii, sub îndrumarea a 106 profesori conducători de doctorat, respectiv 87 la medicină generală, 14 la medicină dentară şi 5 la farmacie”, se arată în comunicatul MDLPA.

 

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns