Explicațiile medicilor într-un caz atipic. Doi timișoreni de 24 și 34 de ani, fără comorbidități, în stare gravă la ATI

Un prim pacient COVID din Timișoara, transferat în Ungaria

Explicațiile medicilor într-un caz atipic. Doi timișoreni de 24 și 34 de ani, fără comorbidități, în stare gravă la ATI.

Un bărbat de 24 de ani este cel mai tânăr pacient COVID din România internat în acest moment la terapie intensivă. Tânărul, care nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, se află în secția ATI de la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Un alt tânăr, în vârstă de 34 de ani, tot nevaccinat, se află de asemenea la terapie intensivă.

Medicul Cristian Oancea, managerul spitalului de boli infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a vorbit la Digi24 despre starea celor doi pacienți. Oancea a spus că tânărul de 24 de ani „a stat acasă până într-o fază critică, când plămânii erau distruși undeva la 60-65%”. „A mers în terapie intensivă și astăzi colegii l-au intubat. Efortul respirator era foarte mare și nu mai putea fi susținut de organism”, a explicat el.

„Colegul lui de cameră, vaccinat, nu are nimic, el, nevaccinat, este în terapie intensivă, intubat”

Bărbatul de 34 de ani s-a întors din Italia, unde a fost în excursie cu un coleg. „Colegul lui de cameră, vaccinat, nu are nimic, el, nevaccinat, este în terapie intensivă, intubat. Un exemplu mai elocvent nu poate să existe. Și noi vorbim din practica medicală și nu din ce citim pe Google”, a spus Oancea.

El a spus că amândoi sunt nevaccinați și nu credeau în COVID.

CITEȘTE ȘI: Veste mare pentru locuitorii din zona Deta. Se construiește o nouă conductă de gaz

El a adăugat că șansele lor sunt „minime”: „Se fac eforturi supraomenești ca să fie salvați, următoarele 2-3 zile sunt critice pentru amândoi. Sperăm și într-o minune și sperăm ca și colegii să găsească soluțiile necesare și organismul lor să aibă puterea de a învinge boala”.

„Dacă nu te vaccinezi, nu înseamnă că dacă ești tânăr și treci prin boală faci o formă ușoară.

Avem deja două cazuri concrete în Timișoara. Domnul Arafat (șeful DSU Raed Arafat, n.r.) a mai atras atenția pe două cazuri de 30 de ani”, a spus Oancea.

Medicul a spus că cei doi pacienți de la Victor Babeș sunt ușor supraponderali, iar unul din ei are și o ușoară hipertensiune. Dar acestea nu sunt comorbidități grave la tineri.

„Să ai 5,6, 10 kilograme în plus nu putem să numim o comorbiditate importantă. Dar totuși este un factor de risc”, a spus el. Problema, adaugă medicul, este că cei doi nu au fost vaccinați.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Explicațiile medicilor într-un caz atipic. Doi timișoreni de 24 și 34 de ani, fără comorbidități, în stare gravă la ATI

  1. Hai, fanii …trancanelilor , spuneti ceva.
    Daca nici astfel de cazuri nu va conving, degeaba mai discutam.
    Am avut coleg de 38 ani, fara boli, a murit intr-o saptamina !
    Dumnezeul sa il ierte !
    Incercati macar sa nu mai ucideti pe altii, daca de voi nu va pasa.

  2. Serios! Mama a ajuns la urgente dimineata la ora 5 cu o saturatie de oxigen de 95%, perfect constienta si cooperanta (potrivit epicrizei obtinuta ulterior din spital) iar seara a murit din cauza ca nu au trimis-o in timp util la cardiologie. A facut infarct, avea pericardita si au trecut pe certificatul constatator ca fiind depistata pozitiv. Nu va mai cred, orice ati spune! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *