Guvernul a decis: Branșare gratuită la rețelele de energie și gaze naturale pentru toți clienții casnici

Guvernul a decis: Branșare gratuită la rețelele de energie și gaze naturale pentru toți clienții casnici

Guvernul a decis: Branșare gratuită la rețelele de energie și gaze naturale pentru toți clienții casnici. Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a anunțat joi, după ședința de Guvern, că s-a adoptat un act normativ care prevede, printre altele, următoarele măsuri:

– Primăriile (UAT-urile) pot co-finanța extinderea rețelelor de gaze naturale.

– Prosumatorii (200 KW) vor beneficia de compensare cantitativă, iar furnizorii de energie electrică sunt obligați să achiziționeze energia electrică, la solicitarea prosumatorilor care produc energie electrică în unități de producere a energiei cu o putere instalată între 200 kW și 400 kW.

– Branșare gratuită la rețelele de energie și gaze naturale pentru toți clienții casnici.

„Totodată, modificările aduse de acest act normativ vor conduce la restructurarea pieței de energie și la deschiderea acesteia, prin eliminarea pieței centralizate de energie și acordarea posibilității de a încheia contracte bilaterale de energie pe piețele organizate sau extrabursiere.

CITEȘTE ȘI: Parcare gratuită în Timişoara, cu excepţia zonei 0, până la 1 martie 2022

De asemenea, producătorii vor avea dreptul să intre pe piață în funcție de viabilitatea economică. Intrarea pe piață a unor noi participanți, cum sunt agregatorii, clienții activi sau comunitățile de energie, va crește concurența și dinamica pieței, cu impact benefic asupra prețului pentru clientul final”, a adăugat ministrul, pe Facebook, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *