Guvern: Site-urile care difuzează știri false, închise în contextul crizei din Ucraina. Lista celor pentru care au fost demarate procedurile de blocare

Guvern: Site-urile care difuzează știri false, închise în contextul crizei din Ucraina. Lista celor pentru care au fost demarate procedurile de blocare

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat luni că mai multe site-uri identificate că au propagat știri false au fost sau vor fi închise. De asemenea, programul Russia Today nu va mai fi difuzat de luni seara de niciun operator tv din România.

„Sunt o serie de măsuri pe care autoritățile române le-au luat în această perioadă pentru a bloca anumite surse identificate ca propagând știri false în contextul crizei din Ucraina”, a declarat luni Dan Cărbunaru.

Conform Guvernului, lista site-urilor fake news și fraude cu activitate in contextul crizei Ucraina – Rusia pentru care au fost demarate procedurile de blocare este:

https://bitinitiators.com/blog.html – indisponibil la acest moment
https://profitsmall.com/?domain=https://bitinitiators.com/blog – indisponibil la acest moment
https://yourincome.site/LP/lp_RO_RO_connera_XfZdkl_Av0VP/?domain=newsmoney.work&uclick=q5fnx99 – activ la acest moment
https://ru.md.sputniknews.com/ – activ la acest moment
https://md.sputniknews.com/ – activ la acest moment
https://ro.md.sputniknews.com/ – activ la acest moment
https://citestesitu.com – activ la acest moment
https://rtnews.ro – activ la acest moment
https://cloudx.ro – indisponibil la acest moment.

„Începând din această seară, potrivit datelor comunicate la nivelul Guvernului, ultimul operator care furnizează servicii tv în România va opri difuzarea Russia Today în România. Începând din această seară nici un operator nu va mai avea acest serviciu activ”, a mai spus Dan Cărbunaru.

CITEŞTE ŞI: Un petrolier georgian a refuzat să alimenteze un vapor rusesc: „Aţi rămas fără combustibil? Vâsliţi! Glorie eroilor! Glorie Ucrainei!” (Video viral)

Acesta a adăugat că la nivel european au fost deja anunțate măsuri de blocare a redifuzării atât a conținutul Russia Today, cât și a Sputnik, conform Mediafax.

Imagine cu titlu ilustrativ: WRDW


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Guvern: Site-urile care difuzează știri false, închise în contextul crizei din Ucraina. Lista celor pentru care au fost demarate procedurile de blocare

  1. Informați-vă doar din surse sigure. Parcă așa era cu bietul covid, prezentat de Johannis ca o simplă răceală. Care or fi fost sursele sigure? Cele guvernamentale, dovedite de multe ori a fi cel puțin mincinoase? Dar ce să ne mai mirăm, când ditamai Facebook i-a închis contul unui președinte american în funcție? Când UE poruncește închiderea site-urilor care spun altceva decât vrea Ursulica, e clar că s-a dus dracului și Constituția României. Drept la informare, canci. Drept la opinie… Ce opinie să mai ai dacă „dreptatea” se ia de la comisarii sovietici de la Bruxelles? Dacă nu gândești ca mincinoșii de la guvernare, ești antivaccinist etc. etc. Acum, ești prorus. Arafat și-a văzut visul cu ochii. Orban (al nostru, din păcate), la fel. Țeparul bancar Cîțu, la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *