Gura prostului adevăr grăiește și în Primăria Timișoara

Mâine îl vom cunoaște pe cel de-al doilea viceprimar al Timișoarei. Consilierii locali se întrunesc în ședință extraordinară, începând cu ora 17

În aceste zile a făcut vâlvă chemarea în fața comisiei de disciplină a Primăriei Timișoara a celui mai curajos și consecvent avertizor de integritate din instituție, Mirela Toc.

Hărțuită și șicanată pentru că îndrăznește să spună lucrurilor pe nume și, mai ales, pentru că le cere șefilor săi să respecte legea, Mirela Toc a reușit să-i facă de râs pe acuzatorii săi, obținând reprogramarea ședinței comisiei de disciplină, pentru că aceștia nu aduseseră și probe care să le susțină acuzațiile.

Atât de slab pregătiți sunt membrii comisiei de disciplină a primăriei, încât habar n-aveau că trebuie să și demonstreze ceea ce susțin – şi anume că doamna Toc navighează pe internet în timpul serviciului – şi, mai ales, că trebuie să îi prezinte aceste probe și acuzatei, pentru ca aceasta să își poată formula apărarea.

Din păcate, în Primăria Municipiului Timișoara, selectarea resursei umane s-a transformat într-un fel de concurs în angajarea a cât mai multor piloși, de regulă membri în partidul liderului suprem, care n-au nici o legătură cu postul în care au aterizat. Cu ceva vreme în urmă, am avut surpriza să constatăm că o șefă de birou din primărie nu e capabilă să “traducă” acronimul ANFP (Agenția Națională a Funcționarilor Publici).

Mai recent, am observat că unii funcționari ai municipalității n-au habar ce înseamnă CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării), ei cred că este vorba de Consiliul Național pentru Combatarea Criminalității… Această instituție inventată apare înregistrată în sistemul informatic al municipalității, în contextul unei sesizări adresate către CNCD de un ONG.

CITEŞTE ŞI: Plătit de doi ani ilegal, un angajat spune că şefii lui sunt de vină

 

Sesizarea are ca obiect “interzicerea interpretării / difuzării de manele pe domeniul public al Municipiului Timișoara în aer liber, precum și practicarea de dedicații indiferent cine și pentru cine se solicită”, solicitându-se “tragerea la răspundere a primarului Nicolae Robu și aplicarea sancțiunilor prevăzute de lege pentru discriminare a minorității rome”.

Bun, poate că înlocuirea “discriminării” cu “criminalității” nici nu deformează prea tare realitatea, ținând cont de corupția existentă în Primăria Municipiului Timișoara… Gura prostului adevăr grăiește, nu-i așa?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Gura prostului adevăr grăiește și în Primăria Timișoara

 1. Toata Primaria Timisoara colcaie de pile, rude, amante etc.
  Incompetenta si miserupismul sunt atributele principale.
  Cine poarta vina?Capul cel stricat al pestelui, pe nume Robu, care a tolerat si incurajat mocirla de acolo !

 2. „Specialistii” primariei iau salarii mari. Incasezi bani multi, automat inseamna ca esti competent, ce alta dovada mai trebuie? Da’ vin alegerile, curand, dom’ Robu, foarte curand.

 3. Toti funcționarii din primarie care au acces la net si- cam titi au-au tăcut chitic la faptul ca o xolefa este acuzata ca sta pe net. NU I NIMIC ORICE NAS ISI ARE NASUL !

 4. Comisia s-a creat ad-hoc, dovada stau faptele care trebuiau puse în fața celei pe care au chemat-o, Mirela Toc, și care lipseau.

  Aceasta Comisie trebuie data in judecata pt ca s-au prezentat fără a avea un temei, fără a avea exact obiectul cauzei analizate, iar Primarul trebuie pus sub acuzare pt abuz de putere. Singurul caz pus in lumina reflectoarelor este acesta, dar sunt multe cazuri ce nu sunt la „vedere” și mulți aleg demisia.

 5. Frumos articol bine punctat .Felicitari !Bravo ei pentru atitudine !Multi ar trebui sa faca asa cand primesc ordine de exemplu sa nu achite gazul … ajung in presa .Sa nu achite sa nu fie contract salubrizare oras , curentul …. sa taie curentul ….sa nu elibereze autorizații …poate pica șpăguta.Terenurile pentru tineri ce sa intamplat cati ani au trecut mai stie Vanga…Ei bine eu am luat atitudine si am preferat instanta ⚖️ .Castig pe banda rulantă .Da plângere penală pentru abuz si furt câtorva meritocrați ,,pusi “pe scaunele bune si calde .Il recomand pe domnul Florin Kovacs merita toti banii Mirela Toc le scoti din cap tâmpeniile .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *