Grupul german Continental a cumpărat fabrica de cablaje Kromberg & Schubert din Timişoara

Continental

Producătorul german de cablaje şi sisteme electrice pentru industria auto Kromberg & Schubert a vândut către Grupul Continental fabrica din Timişoara, potrivit unor surse din industria auto locală, citate de Ziarul Financiar.

Astfel Krom­berg opreş­te producţia de cablaje din Timişoara, însă mi­zea­ză pe cer­cetare şi dezvoltare. Dacă producţia de ca­blaje de obicei ne­cesită multă forţă de muncă plătită cu un salariu cât mai mic, în medie de 1.500 lei net, valoarea adău­gată fiind re­du­să, cercetarea înseamnă locuri de mun­că bine plătite pentru personal calificat, iar inginerii au salarii de mii de euro.

Decizia de vânzare a fost luată la câteva luni de când Kromberg & Schubert a închiriat 2.000 de metri pătraţi de birouri în proiectul Vox Technology Park din Timişoara pentru un birou de cercetare şi dezvoltare unde acum lucrează 200 de angajaţi.

Potrivit surselor citate, decizia Kromberg & Schubert a fost adoptată ţinând cont de evoluţia pieţei muncii din România şi s-a dorit reducerea expunerii pe piaţa românească. O alternativă era de a vinde fabrica, dar de păstrare a activităţii de proiectare.

Continental a achiziţionat fabrica în Timişoara pen­tru a extinde capacitatea de producţie a Contitech care pro­duce instalaţii pentru sistemele de aer condiţio­nat de pe automobile dar şi curele de transmisie.

Sursa: Mediafax

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns