Grupare uriaşă de migranţi, depistată în Timiş

migranti 13

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița- I.T.P.F. Timișoara au depistat în zona de competenţă 32 de cetăţeni din Irak, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Joi dimineaţa, în jurul orei 5, pe timpul desfăşurării misiunilor de supraveghere şi control în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au depistat pe raza localității Lățunaș, la aproximativ un kilometru de graniţa cu statul vecin, 32 de persoane, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Acestea au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 14 bărbați și 10 femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, respectiv opt copii, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Persoanele, cetăţeni din Irak, au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns