Grup infracțional specializat în falsificarea de valută, destructurat de oamenii legii

bani falsi 2

În această dimineaţă, procurorii DIICOT Timişoara, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate, au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza judeţului Timiș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate străine şi înșelăciune.

Potrivit anchetatorilor, în legătură cu acest caz există informații că în cursul anului 2018, pe raza judeţului, s-a constituit și a acționat un grup infracţional organizat, format din cinci suspecți, specializat în plasarea pe piaţă a mai multor bancnote contrafăcute din cupiura de 50 Euro.

Calitatea bancnotelor era de un nivel de contrafacere ridicat, putând fi încasate ușor de persoane nefamiliarizate cu acest tip de valută.

Grupul acționa în Lugoj, Nădrag și localitățile limitrofe acestora, fiind structurat pe paliere de execuție.

Din cercetările efectuate în cauză rezultând faptul că bancnotele contrafăcute se aflau în posesia liderului grupării și proveneau de la o sursă externă, respectiv de pe teritoriul Germaniei.

S-a reţinut că suspectul a racolat mai multe persoane apropiate și de încredere, apelând în special la membrii familiei, având ca scop plasarea bancnotelor pe piață.

Aceştia din urmă procedau în diferite modalităţi, respectiv prin cumpărături efectuate în anumite magazine mici, de cartier, unde suspecții invocau faptul că nu au decât euro şi apelau la bunăvoinţa vânzătorilor pentru a le accepta plata în valută, fiind de acord cu un schimb valutar avantajos; prin solicitarea de schimburi valutare diferitor persoane fizice, atrase de cursul mic leu/euro propus de către suspecți; prin plăţi către taximetrişti sau diferiți curieri etc.

Acţiunea oamenilor legii a fost efectuată cu sprijinul Grupării mobile de jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara şi a Postului de Poliţie Nădrag, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *