Gripa aviară loveşte din nou România. Comerţul cu păsări, suspendat o lună în toată ţara

Într-o fermă din judeţul Mureş vor fi sacrificate 180.000 de păsări, din cauza virusului. Localnicii se tem că le vor fi luate păsările din gospodării, după ce medicii veterinari au făcut mai multe controale.

CITEȘTE ȘI: Italia vrea să elimine carantina pentru turiştii străini care s-au vaccinat, au test negativ sau au trecut prin boală în ultimele şase luni

Localnicii din zona fermei s-au trezit cu medicul veterinar la poartă, pentru a-i înştiinţa de gripă aviarăUnii localnici sunt mai optimişti şi nu cred că va ajunge gripa aviară în ogrăzile lor.. Acum, aceştia se tem că autorităţile le pot lua păsările din curte. Bobocii de gâscă şi puii de curcă sunt cei mai afectaţi de virus.

Comerţul cu păsări, suspendat o lună în toată ţara

Suspiciunea a apărut în urmă cu câteva zile. După analizarea probelor recoltate, vestea a picat ca un trăsnet: e focar de gripă aviară. Ferma de la Ungheni are 180.000 de păsări, iar autorităţile deja au început să le omoare, ca mai apoi să le incinereze. Zona va fi curăţată şi dezinfectată.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă – Centrul Naţional de Combatere a bolilor – a decis vineri seara suspendarea organizării şi desfăşurării comerţului ambulant cu păsări şi suspendarea activităţilor comerciale cu păsări vii, (de la puii de o zi până la păsările de reformă) pentru toate speciile de păsări comercializate prin intermediul mijlocitorilor de afaceri, precum şi a oricăror altor activităţi de intermediere în vederea comercializării directe către crescătorii de păsări din gospodăriile populaţiei, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit Agerpres.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns