Grindeanu ţinteşte preşedinţia CJT

Sorin Grindeanu va intra, se pare, în competiţia de la alegerile locale. Deşi era de aşteptat ca liderul PSD Timiş să concureze la Primăria Timişoara, ultimele informaţii din interiorul partidului îl dau pe Grindeanu drept cap de listă la Consiliul Judeţean Timiş.

Pe de o parte, candidatura poate părea surprinzătoare, atâta vreme cât preşedintele PSD Timiş a declarat răspicat, cu nici două luni în urmă, că nu se va înscrie în competiţia de la CJT, „chiar dacă s-a creat o emulaţie în acest sens”.

Pe de altă parte, gestul nu trebuie să şocheze, el având o explicaţie logică: Sorin Grindeanu se orientează către locul în care şansele personale sunt mai mari, adică la CJT, unde jocul negocierilor îi poate fi favorabil, indiferent de amprenta proprie, absolut neceasară la primărie, unde se candidează individual.

Decizia finală va fi luată în 16 ianuarie, la Bucureşti, când va avea loc Consiliul Naţional al PSD, dată la care se va tranşa soarta preşedinţilor de filiale: ori la primăriile reşedinţă de judeţ, ori la consiliile judeţene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Fane 6 ianuarie 2016
Are tinta?Rotatia hotiilor..dupa un mandat de deputat,nu strica si unul de CJT