Grindeanu „a pus tunurile” pe Dragnea în ultima zi ca premier. Ce a zis

Sorin Grindeanu și-a făcut bilanțul pentru cele șase luni de guvernare. Fostul premier nu a ezitat să-l critice din nou pe Liviu Dragnea pentru mazilirea sa din funcția de prim-ministru și înlocuirea cu Mihai Tudose.

„Pentru mine aceste şase luni reprezintă o experienţă semnificativă în administraţia centrală, o lecţie de viaţă pe care mi-am însuşit-o. Există şi un lucru care m-a pus pe gânduri (…) – dorinţa unui singur om de a face rău şi de a strânge cât mai multă putere într-o singură mână.

Poate că în următoarele 2-3 luni vom înțelege cu toții ce l-a împins să ia toate aceste decizii. Vreau să mă uit în trecut și la lucrurile bune pe care le-am făcut colegii mei din Guvern și din Parlament. Investițiile străine au fost mai mari cu 1,3 miliarde de euro, un nivel record al exporturilor, 11,5 % mai mare decât perioada anului trecut, rata șomajului.

Acest Guvern a fost lovit de două crize politice majore care au afectat România. A fost marcat la început de cele mai mari proteste de după 1989 și și-a încheiat activitatea printr-o premieră politică în Europa, când președintele partidului de guvernare și-a dat jos propriul Guvern în urma unei analize mincinoase și din dorința de a strânge cât mai multă putere.

Din cauza declarațiilor de remaniere din ultima vreme, s-a creat un puternic sentiment de nesiguranță. Rezultatele acestei crize le vom vedea foarte curând. Nimănui nu-i va plăcea aceste lucruri, nici românilor, nici investitorilor.”, a spus Sorin Grindeanu.

Grindeanu vrea să sesizeze CCR pentru votul de la moţiunea de cenzură

Premierul demis Sorin Grindeanu a condamnat procedura de vot de la moţiunea de cenzură, când parlamentarii PSD-ALDE au fost verificaţi de trei ori să voteze conform cu decizia partidelor din coaliţie. Grindeanu a cerut secretariatului general să sesizeze CCR.

„I-am rugat pe cei de la Secretariatul General al Guvernului ca până mâine să găsească o soluţie să facă o solicitare la CCR în numele Guvernului, prin care să protejăm dreptul fundamental al parlamentarilor de a-şi proteja voturile. Votul trebuie să fie secret. Este pentru viitor. Este bine pentru sănătatea democraţiei”, a declarat Grindeanu.

La moţiunea de cenzură de miercurea trecută, parlamentarii PSD şi ALDE au fost obligaţi să voteze la vedere, deşi votul era unul secret, cu bile. De altfel, aşa cum stiripesurse.ro a dezvăluit în exclusivitate, în urne au fost două voturi în plus faţă de numărul celor care au votat.

Ce le-a transmis celor care au protestat împotriva OUG 13

Sorin Grindeanu a avut o declarație surprinzătoare la Guvern, în ultima sa zi în funcția de premier al României. Grindeanu le-a dat dreptate celor care au manifestat în Piața Victoriei împotriva ordonanței 13 în lunile ianuarie și februarie.

„Reporter: – Ce aţi vrea să le transmiteţi celor care au protestat în Piaţa Victoriei în ianuarie şi februarie?

Sorin Grindeanu: – Că au făcut bine. Altă întrebare!”, a spus Sorin Grindeanu.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Grindeanu „a pus tunurile” pe Dragnea în ultima zi ca premier. Ce a zis

  1. „a pus tunurile” 🙂

    „Tunurile” alea arata a pistol cu apa. Mai stropeste si el acum putin, dupa care se duce frumos la groapa de gunoi…

  2. ce dracu vorbeste asta acum .sa fie vorbit atunci. acum? e pre tarziu .sa treaca la PiRiU alaturi de ponta si ghita sau sa se duca primar la baia de arama.

  3. grindene,grindene.dupa razboi sunt multi eroi! daca spuneai, ce zici ca ai de spus, atunci aveai simpatia si sustinerea a multor ROMANI,care nu au votat Partidul Suspendatului Dragnea sau nu au votat deloc.acesti ROMANI sunt mult mai multi decat votantii PSDragnea.acum…….

Lasă un răspuns