Grindeanu, atac virulent la Dragnea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută duminică seară, că Liviu Dragnea își dorește toată puterea pentru el personal, iar această atitudine i-a radicalizat pe mulți din PSD.

”Astăzi asistăm la un război condus de un om și de un grup restrâns din jurul său împotriva propriului partid și a Guvernului. Este tot ce se putea întâmpla mai rău României în momentul de față. Ne bucurăm de o creștere economică foarte bună, avem deschidere în marile cancelarii ale lumii.

Aș face o comparație: imaginați-vă un atlet care a plecat bine de la start, are toate șansele să câștige cursa și vine Liviu Dragnea și îi pune piedică înainte de linia de finiș. În cinci luni de zile de când există acest Guvern nu a existat nici măcar o singură ședință în care să se analizeze activitatea acestui Guvern. Mai mult decât atât, de un an de zile nu se mai organizează nici un BPN al PSD.

Singurul mod de a conduce acest partid este prin acest CEx, care de multe ori are pe ordinea de zi excluderi. Nici măcar acum la ultima ședință, când ar fi trebuit să analizăm rezultatele alegerilor locale parțiale, acolo unde am ajuns să pierdem foarte mult, iar singurul vinovat pentru această situație este Liviu Dragnea”, a spus Sorin Grindeanu.

Premierul susține că moțiunea de cenzură nu va trece pentru că în PSD sunt mulți nemulțumiți de Liviu Dragnea.

”Dacă citiți moțiunea de cenzură de astăzi nici măcar nu există motive, din ea rezultă dorința unui singur om de a deține toată puterea, de a deține puterea într-o singură mână. Există suficienți colegi acum în PSD care nu sunt de acord cu modul în care Liviu Dragnea conduce PSD și cu faptul că votăm o moțiune împotriva propriului Guvern. Dacă acum s-ar supune la vot, cu siguranță nu ar trece moțiunea.

Vreau să știe toți colegii mei că, dacă moțiunea de cenzură va trece, vom ajunge la mâna lui Klaus Iohannis. Vreau să fie conștienți toți colegii mei că fiecare bilă pe care o vor băga în urnă în favoarea moțiunii nu va face decât să-i sporească puterea lui Klaus Iohannis (…)

Există toate motivele să cred că se repetă situația din decembrie, când Liviu Dragnea a încercat să fie premier și nu s-a putut, apoi a venit cu propunerea Sevil Shhaideh și nu s-a putut. Există un mare risc să ajungem la alegeri anticipate și atunci munca a sute de mii de membri de partid va fi în zadar”, a mai precizat premierul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.