Grevă spontană a muncitorilor unei companii din vestul țării. S-au săturat de „salariile mizere” și de „bătaia de joc”

greva muncitori arad

În jur de 300 de muncitori, angajați ai companiei arădene Astra Rail Industries, au declarat grevă și s-au adunat în fața sediului de pe Calea Aurel Vlaicu, din zona Gării CFR.

Motivul care i-a determinat să facă această grevă spontană este nemulțumirea pe care aceștia o au față de salarii, pe care le consideră (vedeți filmările!) prea mici și simt că nu mai au încredere în reprezentanții lor.

Producătorul de material rulant Astra Rail Industries, care contro­lează fabricile de vagoane Astra Vagoa­ne Arad, Romvag (Cara­cal) şi Meva (Turnu Severin), are un istoric de peste 100 de ani în producţie.

Compania a fost preluată, în urmă cu câțiva ani, de The Greenbrier Companies, într-o tranzacție evaluată la peste 60 milioane de euro. Acest lucru s-a întâmplat, iar firma americană a ajuns să dețină 75 % din acțiunile companiei Astra Rail.

Ca urmare a acestei fuziuni, Bernd Böse, directorul general al Astra Rail Industrie, a preluat șefia executivă a noii companii și a deținut și funcția de președinte al Consiliului de Administrație, asta până în martie 2019, când acesta și-a dat demisia, invocând motive personale.

„Nemulumirea oamenilor e că salariul e cel mai mic din județul Arad la o intreprindere care face vagoane, adică industrie grea. E un salar de mizerie. Condițiile sunt mizerabile”, a spus unul dintre muncitori.

„Am 38 de ani lucrați! 38! Mai am 1 an și ies la pensie și am un salariu de mizerie. Ăsta-i adevărul!”, a declarat un alt muncitor

Special Arad este la fața locului și o să revenim cu amănunte. Încercăm să ne întâlnim cu cineva din conducerea fabricii pentru a afla care este poziția oficială, conform specialarad.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns