Grevă la CFR începând de luni, 27 noiembrie. Sindicatele, nemulțumite de Legea Austerității

Grevă la CFR începând de luni, 27 noiembrie. Sindicatele, nemulțumite de Legea Austerității

Grevă la CFR începând de luni, 27 noiembrie. Sindicatele, nemulțumite de Legea Austerității.

Grevă la CFR începând de luni, 27 noiembrie, anunță Federația Feroviară Mișcare Comercial. Greva anunțată pentru săptămâna viitoare este cauzată de blocarea semnării Contractului Colectiv de Muncă pentru 2023 și de măsurile de reducere a cheltuielilor ”Legea Austerității”.

,,Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, afiliată la Blocul Național Sindical, anunță public că începând cu data de 27 noiembrie 2023 declanșeaza greva propriu-zisa la nivelul Companiei Nationale de Căi Ferate CFR SA, urmare nesoluționării revendicărilor ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă.

CITEȘTE ȘI: Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, invitat la Timișoara: ”Fără libertate, nu poate să existe un mediu academic sănătos”

Desi, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023 a fost aprobat, negocierile colective în vederea încheierii contractului colectiv de muncă sunt blocate de politicile economice și sociale adoptate de Guvern.

Concret, aceste politici nu doar împiedică stabilirea, în cadrul negocierilor colective, a unei salarizări în concordanță cu complexitatea și volumul muncii, precum și importanța și competența în actul decizional, dar încalcă și dispozițiile contractelor colective și individuale de muncă în vigoare încheiate între părți.

Mai mult, o serie de drepturi salariale sunt diminuate sau suprimate la plată.

În lumina acestei situații de fapt, am avertizat încă din finalul lunii octombrie 2023 asupra amplificării riscului de degradare a relațiilor sociale, cu influențe directe asupra stabilității activității companiei și anularea eforturilor din ultimele două luni privind asigurarea unui climat de pace socială.

Ca atare, Federația Națională Mișcare Comercial Vagoane va declanșa greva propriu-zisă începând cu data de 27 noiembrie 2023.

Pe durata grevei, va fi asigurată o treime din activitatea normală în conformitate cu prevederile legale, ce vor fi stabilite de comun acord cu conducerea companiei.

Întregul ecosistem de transport feroviar are nevoie urgentă de soluții de finanțare corectă și reală, nu de experimente eșuate!” a transmis Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, într-un comunicat preluat de alba24.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *