Grevă generală în administraţie

Din cea mai mică dintre comune până la cel mai mare oraș, cu cât cresc concret salariile primarilor și viceprimarilor, după majorările decise de Parlament

Funcţionarii publici din administraţia locală vor intra în grevă generală pe termen nedeterminat.

Acţiunea va începe în 31 octombrie, dată de la care va fi întreruptă orice fel de activitate cu publicul.

Bugetarii din administraţie (primării şi consilii judeţene) ar fi trebuit să intre în grevă generală încă din 19 iulie, dar au avut încredere în promisiunile guvernanţilor că le vor fi soluţionate revendicările şi au suspendat protestul.

După ce, însă, s-a anunţat că salariile din administraţie rămân îngheţate, sindicatele au decis să redeschidă calea acţiunilor de protest.

Revendicările vizează două aspecte: acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din adminsitraţie, acolo unde resursele permit acest lucru; vouchere de vacanţă.

Aceste solicitări au fost formulate ca măsuri compensatorii pentru reducerea discrepanţelor salariale dintre angajaţii din administraţie şi celelalte categorii de bugetari care beneficiază, deja, de lefuri sporite. Până la declanşarea protestului extrem, sindicatele din administraţia publică locală trebuie să strângă semnăturile necesare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Grevă generală în administraţie

  1. Simpu ,dai afara sa ramana cati au fost in 1990 aproximativ 400 ,acum sunt peste 1200 si daca sunt cei mai buni , imparte fondul de salarii de acum si sa vezi ,mai face careva greva? si sunt sigur ca si locuitorii Timisorii vor fi mult mai multumiti de serviciile salariatilor din primarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *