Grevă de avertisment la Prefectura Timiș

Grevă de avertisment la Prefectura Timiș

Angajații Prefecturii Timiș s-au aflat, joi, timp de o oră, în grevă de avertisment. Protestul a avut loc între orele 10 și 11, interval în care o parte dintre salariați au ieșit în fața instituției, purtând pancarte.

Sindicaliștii solicită modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

Angajații apreciază că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate.

În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mai mic decât un funcționar din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate.

CITEŞTE ŞI: Un nou spital municipal va fi ridicat în nordul Timișoarei

Tot joi, între orele 9 și 11, s-au aflat în grevă japoneză sindicaliștii din cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, la care sunt afiliate și organizații din primării ale județului Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *