Grevă de avertisment în școli, ce revendicări au sindicaliștii

Greva generală din învăţământ va fi declanşată luni, 22 mai, şi va continua până când sindicaliştii vor primi din partea Guvernului o soluţie credibilă

Grevă de avertisment în școli. Salariații din învățământ vor intra în grevă de avertisment miercuri, 19 ianuarie, anunță Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Sindicaliștii din învățământul preuniversitar au hotărât, în baza rezultatelor referendumului desfășurat în perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022, declanşarea grevei de avertisment.

CITEȘTE ȘI: La un pas de tragedie. O centrală a „explodat” din cauza întreruperii energiei electrice. Foto/Video

Aceasta se va desfășura miercuri, în intervalul orar 11-13.

Greva, cauzată de refuzul guvernanților de a purta negocieri

Potrivit sindicaliștilor, protestul membrilor celor două organizații sindicale este cauzat de refuzul guvernanților de a purta negocieri cu reprezentanții federaţiilor din educaţie și de a adopta măsuri concrete în ceea ce privește veniturile cadrelor didactice, condițiile de muncă și finanțarea sistemului de educație.

Iată care sunt revendicările:

  1. Acordarea, încă de la începutul anului 2022, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic).
    2. Alocarea procentului de 6 la sută din P.I.B. pentru finanțarea educației.
    3. Adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie, prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul și plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime în învățământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creșteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017.
    4.Acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr. 153/2017.
    5. Plata orelor suplimentare pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar și nedidactic peste timpul normal de muncă.
    6. Suplimentarea numărului de posturi didactice auxiliare și nedidactice necesare pentru ca unitățile de învățământ să își desfășoare activitatea în condiții cât mai bune”, sunt revendicările sindicaliștilor din învățământ.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *