Grefierii din vestul țării continuă protestele

protest grefieri 2

Personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor arondate Curții de Apel Timișoara (a cărei rază de competență cuprinde județele Timiș, Caraș-Severin și Arad) își va suspenda activitatea timp de trei ore în fiecare zi, în această săptămână, pe fondul nemulțumirilor legate de plata salariilor și a sporurilor în raport cu prevederile legale, au transmis reprezentanții Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial (SNGJD).

Revendicările protestatarilor au un istoric mai vechi, încă din anii 2008/2009, când grefierii au inițiat la nivel național o serie de procese având ca obiect racordarea calculării drepturilor salariale în conformitate cu legea salariilor.

Potrivit președintelui SNGDJ Cătălin Trăistaru, protestele au fost reluate acum din cauza unei decizii adoptate recent la nivelul Curții de Apel Timișoara, care contrazice decizia emisă anul trecut de fostul președinte al instanței prin care s-a dispus acordarea sporurilor în cuantumul solicitat de grefieri conform cadrului legal, începând cu acest an.

Cătălin Trăistaru a mai precizat că, la nivel național, doar trei instanțe acordă aceste sporuri. Grefierii sunt deciși să continue protestele și sub alte forme până la soluționarea revendicărilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Grefierii din vestul țării continuă protestele

  1. Politistii si militarii sunt multumiti de inghetari?Ca nu se aude nimic in legatura cu vreo nemultumire…Impacati cu soarta de a fi mereu de sacrificiu…

Lasă un răspuns