Grecia va avea restaurante și centre comerciale exclusiv pentru persoanele vaccinate și va obliga personalul sanitar să se imunizeze

Grecia va avea restaurante, baruri, centre comerciale şi culturale libere de coronavirus, exclusiv pentru persoanele vaccinate şi, în plus, va obliga anumite grupuri, precum personalul sanitar, să se vaccineze pentru a accelera imunizarea populaţiei în faţa ameninţării variantei Delta, a anunţat marţi guvernul de la Atena, potrivit agențiilor EFE și Agerpres.

După cum a explicat la o conferinţă de presă ministrul de stat Giorgos Gerapetritis, din 15 iulie, aceste spații vor fi împărţite în două categorii: „libere de COVID” sau mixte.

În primele vor putea intra doar cei vaccinaţi ori care au fost infectaţi în ultimele şase luni, iar în cele din urmă accesul va fi permis persoanelor care au efectuat un test PCR sau un test rapid şi acestea vor fi obligate să poarte măşti, conform HotNews.ro.

Se vor efectua controale pentru verificarea respectării acestor măsuri, iar operatorii economici vor putea verifica online certificate de vaccinare prezentate de clienţi.

Spaţiile „libere de COVID”, atât cele în aer liber cât şi cele închise, vor putea funcţiona la 85% din capacitate şi fără obligativitatea purtării măştii. Spaţiile mixte vor putea fi ocupate numai la jumătate din capacitate, în cazul incintelor închise, sau la 70% cele în aer liber, dar cu masca mereu obligatorie.

CITEȘTE ȘI: Destinație de weekend sau de vacanță, la doar două ore de Timișoara

Cluburile de noapte vor avea dreptul să funcţioneze la capacitate şi mai redusă, în timp ce stadioanele vor fi accesibile numai persoanelor vaccinate, întrucât acolo riscul de infectare este mai mare.

Anunţarea acestor măsuri survine după ce guvernul grec a decis să ofere tinerilor cu vârste între 18 şi 25 de ani care se vaccinează un card preplătit de 150 de euro, pentru a stimula vaccinarea anti-Covid-19.

Până în prezent circa 47% din populaţia Greciei a fost vaccinată cel puţin cu o doză şi peste 36% cu schema completă.

Foto: Greek Gastronomy Guide


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Grecia va avea restaurante și centre comerciale exclusiv pentru persoanele vaccinate și va obliga personalul sanitar să se imunizeze

Lasă un răspuns