Grecia și Croația sunt pregătite să primească turiști. Care sunt condițiile de călătorie

Grecia se pregătește să iasă din carantină, iar de ieri a permis deschiderea plajelor amenajate. De sâmbăta viitoare începe oficial sezonul turistic în această țară, atât de căutată de români pentru vacanțe.Doritorii pot ajunge acolo cu un test negativ de Covid sau cu certificatul de vaccinare.

În aceleași condiții sunt primiți și pe plajele din Croația.

Pe de altă parte, exasperată de amânarea lansării pașaportului verde, Austria amenință că va încheia cu alte state din UE acorduri bilaterale de mobilitate, dacă la summitul european din 25 mai nu se va ajunge la o înțelegere.

Nu e fizică atomică, spune premierul Sebastian Kurz, care adaugă că Austria dorește să instituie propriul său certificat de acest fel, încă din această lună.

S-a dat starul la distracţie pe această plajă de lângă Atena. După o perioadă lungă în care accesul a fost restricţionat pe nisip, oamenii s-au putut răsfăţa din nou sub razele soarelui, pe şezlongurile aranjate conform regulilor sanitare.

Grecia și-a stabilizat abia recent rata infectărilor și a deceselor asociate cu COVID-19, în urma unui val care a început la jumătatea lunii februarie. Vaccinările au atins şi ele un nivel record în această săptămână, aproximativ 1 din 10 rezidenți fiind complet vaccinaţi.

Ilias Babashikos, manager bar: “Atât grecii, cât și turiștii vor alege să vină aici. Oamenii simt nevoia să iasă din case. Au stat înăuntru de prea multă vreme. Drept urmare, suntem optimiști pentru sezonul estival”.

Este optimist şi preşedintele Asociaţiei Hotelurilor din zona Pieria, Katerini, care atrage o jumătate de milion de români în fiecare an.

Iraklis Tsitlakidis, preşedintele Hotelierilor din Pieria: “Acum se organizează plajele cu umbrele, şezlonguri. Acestea sunt aranjate pe nisip în baza protocoalelor de igienă”.

Nerăbdători, unii români au ajuns deja în Grecia, spune Otilia Badiu, care administrează o tavernă din Thasos. Cei care au venit, au prezentat teste PCR negative sau adeverinţa de vaccinare, şi trebuie să respecte regulile carantinei din Grecia.

Otilia Badiu, administrator tavernă Thasos: “Această stare de lockdown se referă la restricţiile de circulaţie între orele 11 noaptea şi 5 dimineaţa. Ca turişti doar acest lucru trebuie să respectaţi şi în locurile aglomerate să purtaţi masca. Pe terasele deschise există măsuri de distanţare, ospătarii poartă mască”.

Oficial, însă, Grecia va deschide sezonul estival abia începând cu weekendul următor.

Pe lângă plaje, muzeele vor primi şi ele vizitatori. Urmează spre sfârşitul lunii cinematografele în aer liber şi spectacolele.

Turiştii români pot alege şi litoralul Marii Adriatice. De pildă, oraşul Dubrovnik din Croaţia este acum o destinație foarte căutată, numărul de oaspeți fiind în creştere.

Pentru a se bucura de plajele din Croaţia, dar şi alte destinaţii, românii trebuie să fie la zi cu informaţiile de călătorie. Cele oficiale pot fi găsite aici, pe site-ul MAE.RO. În cazul Croaţiei, turiştii români trebuie să prezinte la graniţa un test PCR sau antigen, fie adeverinţa de vaccin care arată că au făcut a doua doză de cel puţin 14 zile.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Grecia și Croația sunt pregătite să primească turiști. Care sunt condițiile de călătorie

  1. Iar prostiti lumea??asa ati zis si inainte de paste si ati dus oamenii in eroare.mai terminati dracu cu stirile astea false

Lasă un răspuns