Grecia elimină restricțiile pentru persoanele vaccinate anti-Covid / „Libertate totală”, anunță guvernul

Grecia elimină restricțiile pentru persoanele vaccinate anti-Covid / „Libertate totală”, anunță guvernul

Guvernul grec a decis să elimine restricțiile anti-Covid pentru persoanele vaccinate împotriva coronavirusului, inclusiv în zonele din categoria roșie cu o incidență ridicată a infectărilor, anunță Ekathimerini, conform HotNews.ro.

Începând de sâmbătă vor fi eliminate interdicția de deplasare pe timpul nopții și cea legată de concertele ce au loc în spații interioare. Măsura se va aplica pentru toate localurile de divertisment, chiar dacă acestea se află în zona roșie.

În plus, în întreaga țară va fi eliminată limita asupra numărului de clienți pentru localurile care acceptă doar persoane vaccinate anti-Covid.

În unitățile care nu au implementat politica de a servi doar persoane vaccinate împotriva coronavirusului va rămâne în vigoare obligativitatea distanțării sociale și alte restricții.

De asemenea, măsurile de carantină parțială introduse în Salonic, Larissa, Halkidiki, Kilkis, Argolida, Kastoria, Imathia, Pieria, Pella, Kavala, Xanthi și Drama urmează să fie ridicate.

Ministrul sănătății Thanos Plevris a anunțat că politica va fi revizuită la fiecare 15 zile și că guvernul va evalua și alte restricții impuse asupra vieții și activităților publice.

„Vaccinații se vor bucura de libertate totală, fără restricții. Angajații restaurantelor și celorlalte localuri vor lua măsurile necesare și vor purta măști”, a declarat acesta, conform HotNews.ro.

Foto: Foto: Nigel Hicks-DK Images / Shutterstock Editorial / Profimedia Images


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.