Cu autospecială de pompieri sau fără? Arafat nu este de acord cu prezența unui echipaj la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara

pompieri 43

După ce ieri managerul spitalului “Victor Babeș” a solicitat prezența permanentă în curtea unitățăii spitalicești a unei autospeciale de pompieri, care să poată interveni din primele secunde ale declanșării unui incendiu, un echipaj de la ISU Timiș a fost direcționat într-acolo.

CITEȘTE ȘI: Video. Accident grav:12 victime. Un autocar a lovit un camion, o mașină și s-a oprit într-o casă

“Autospeciala de pompieri pe care am solicitat-o Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Timiș a ajuns la Spitalul Victor Babeș. Este vorba de o autospecială cu apă și spumă cu un echipaj complet format din 3 salvatori militari. Mașină de intervenție a colegilor de la ISU Banat, de la Detașamentul 1, va rămâne în curtea noastră, pregătită să intervină, dacă va fi cazul.

Deși personalul spitalului nostru este instruit permanent și avem o autorizație la incendiu pe tot ceea ce înseamnă sisteme de instalații, clădirea este foarte veche, existând un potențial pericol. Vrem să mulțumim conducerii ISU Timiș pentru disponibilitatea avută și pentru reacția imediată la solicitarea noastră”, au notat reprezentanții spitalului.

Situația ar putea însă să se schimbe total

”Nu există! Să păzești spitalele cu mașină de pompieri, nu există. Asta înseamnă să ai câte o mașină la fiecare spital din țară și asta nu se poate. Legea spune că fiecare instituție trebuie să aibă personal propriu de prevenire, să verifice situația energetică. Personal propriu este că ai pe tură 2-3 pompieri care verifică pe partea asta de prevenție. Nu poți să pui o mașină de pompieri să păzească spitalul, asta nu se întâmplă nicăieri în lume. Incendii în spitale au fost și în afară, în alte țări. Asta nu scuză ceea ce s-a întâmplat la noi, dar nici să nu credem că doar la noi se întâmplă.”, a spus Raed Arafat, la DigiFM.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cu autospecială de pompieri sau fără? Arafat nu este de acord cu prezența unui echipaj la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara

  1. Respectiva autospeciala este pentru ca Inspectorul sef al ISU BANAT Timis, internat cu covid sa fie tratat diferentiat fata de alti pacienti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.