Grapini: Toți cei care au cheltuit sume uriașe și sunt responsabili pentru eșecul campaniei de combatere a pandemiei să răspundă cu funcția și penal!

Grapini: Toți cei care au cheltuit sume uriașe și sunt responsabili pentru eșecul campaniei de combatere a pandemiei să răspundă cu funcția și penal!

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru în grupul S&D, a criticat dur eșecul măsurilor autorităților în privința combaterii pandemiei.

Sunt specialiști care nu au fost consultați

”Constatăm, la aproape doi ani de la debutul pandemiei, că sunt specialiști care nu au fost consultați în privința strategiei de combatere a pandemiei și, în schimb, au fost aduși oameni, până la nivelul ministrului Sănătății, care nu sunt de specialitate și nu au experiență în bolile infecțioase. Acestea sunt greșeli care au dus la consecințe grave și pentru care cei vinovați trebuie să răspundă. Să fie clar: toți cei responsabili care au cheltuit sume uriașe de bani pe altceva decât pe îmbunătățirea stării de sănătate a populației trebuie să răspundă nu numai cu funcția, dar și din punct de vedere juridic!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, faptul că nu avem încă un guvern cu puteri depline, votat de Parlament, arată duplicitatea, orgoliile și ambițiile politice ale decidenților și, implicit, explică starea de haos și degringoladă din România acestor vremuri extrem de tulburi.

“Faptul că partidele politice prelungesc negocierile pentru formarea unui nou guvern nu poate avea decât efecte negative pentru România. Sincer, nu înțeleg încăpățânarea celor care vin cu aceleași propuneri de miniștri care au eșuat în această calitate, în fostele guverne”, a avertizat europarlamentarul umanist, care a adăugat că românii sunt tot mai derutați de hotărârile de guvern prin care li se restrâng drepturile.

HG cu multe puncte neconstituționale

Concret, Maria Grapini desființează controversata Hotărâre de Guvern care intră în vigoare de astăzi și care conține foarte multe puncte neconstituționale, cel puțin în ceea ce privește condiționarea prezenței angajaților la locul de muncă, de vaccinare.

“Răspunsurile date de Comisia Europeană și explicațiile din Regulamentul pentru Certificatul Verde, dar și răspunsul dat de Avocatul Poporului, sunt mai mult decât clare. Vaccinarea nu este obligatorie, cetățenii trebuie îndemnați să se vaccineze însă nu putem ajunge, direct sau indirect, așa cum stipulează Regulamentul, la o obligativitate a vaccinării”, a mai spus eurodeputatul Grapini.

Lipsesc medicamentele

Mai mult, aceasta a tras un semnal de alarmă și în privința lipsei medicamentelor necesare tratării Covid-19 în fazele incipiente ale bolii, dar și a absenței tratamentelor din spitale în fazele medii și grave ale acestei boli.

Invazie de știri care îngrozesc populația

De asemenea, Maria Grapini consideră inoportună invazia de știri negative care îngrozesc populația, în contextul în care sunt prezentate excesiv tot felul de evenimente tragice precum uitarea alimentării cu oxigen a pacienților și moartea unora dintre aceștia, incendierea altora sau cum se plâng rudele pacienților de condițiile din spitale și de lipsa tratamentului adecvat.

CITEȘTE ȘI: Haos cu restricțiile. CNSU a adoptat o nouă hotărâre. Certificatul verde, cerut și la mall. Noi excepții pentru intrarea în instituții

“Oamenii sunt speriați, sunt derutați, sunt văduviți de informații corecte și, mai ales, de neconceput, li se încalcă drepturile fundamentale. Aș da un singur exemplu. Nu poți să menții deschise păcănelele, dar să interzici organizarea de evenimente în restaurant, atâta timp cât, chiar tu spui, că acestea pot funcționa, în interior, cu 50% din capacitate. Nu poți să interzici, spre exemplu, desfășurarea de acțiuni caritabile care sunt extrem de necesare în această perioadă grea, când oamenii trebuie să se adune în jurul unui proiect social. Lucrurile fără logică îi deranjează pe cetățeni și conduc la neîncredere în cei care iau astfel de decizii”, a conchis Maria Grapini.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Grapini: Toți cei care au cheltuit sume uriașe și sunt responsabili pentru eșecul campaniei de combatere a pandemiei să răspundă cu funcția și penal!

  1. Nu doar penal. Ci și cu capul. Acum ne este tuturor limpede de ce au insistat unii cu valorile astea occidentale. Mai cu seamă cu anularea pedepsei cu moartea. Să poată fura vesticii România cu totul, cu trădătorii autohtoni în frunte. Dar pentru morții de acum vor răspunde mulți politicieni. Inclusiv mulți din mass-media. 

Lasă un răspuns