Grădinițele estivale deschise de organizația „Salvați Copiii” – Filiala Timişoara

salvati

Mai sunt două luni și Denis va merge la școală. Are șase ani, însă nu a frecventat deloc grădinița, din cauză că, până de curând, nu a avut acte de identitate. Băiatul locuiește împreună cu părinții și cei doi frați ai săi într-o casă improvizată la periferia Timișoarei, fără canalizare și apă curentă.

Începând din luna iulie, Denis frecventează programul educațional grădinița estivală, derulat de organizația „Salvați Copiii” – filiala Timișoara în cadrul Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida”. Mama băiatului speră că fiul ei va recupera dezavantajul și lacunele cognitive, iar Denis își dorește să învețe să scrie, pentru ca atunci când va merge la școală să nu rămână în urma colegilor săi.

Organizația „Salvați Copiii” – filiala Timișoara desfășoară programul grădinița estivală începând din 2009 și în această perioadă a pregătit 240 de copii, aceștia fiind integrați în sistemul educațional de masă. Grădiniţele estivale, organizate anual, constituie o modalitate prin care copiii din comunităţi sărace, cei mai mulţi de etnie romă, sunt atraşi către şcoală, ajutaţi să se integreze în plan educaţional şi să recupereze lacunele provocate de lipsa educaţiei preşcolare.

Anul acesta, cele 30 de grădinițe estivale vor funcționa în judeţele Timiş, Dâmbovița, Constanța, Mangalia, Hunedoara, Olt, Brașov, Călărași, Iași, Cluj, Mureș, Caraș Severin, Dolj, Vrancea, Neamț, Teleorman, Giurgiu şi în Bucureşti. De asemenea, o grădiniță estivală va fi deschisă în Jilava.

Cele 30 de grupe de grădiniță estivală vor funcționa până în data de 2 septembrie. În programul grădinițelor estivale vor primi suport 600 de copii cu vârste cuprinse între patru și şase-şapte ani, care nu au mai fost înscriși în sistemul educațional sau care au avut o frecvență sporadică în anul școlar 2016-2017.

„O să strâng bani să merg la grădiniță…”

“Prin sărăcie înțeleg că mama nu îmi poate lua creioane, iar fără creioane nu pot merge la grădiniță. Când o să cresc, o să strâng bani să merg la grădiniță” – acestea sunt cuvintele unui copil inclus anul acesta în programul grădinițelor estivale „Salvați Copiii” România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Grădinițele estivale deschise de organizația „Salvați Copiii” – Filiala Timişoara

  1. Bani repede, usor si comod. Obtii usor rezultate. Aici poti sa castigi repede si bine. Mai ai un pas sa te convingi. Cand doresti sa afli despre ce este vorba si sa primesti toate detaliile la adresa ta de email, trimite cuvantul DETALII la adresa aceasta de email
    pacurarucostica1963@gmail com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *