Grădiniță cu program prelungit într-o comună timișeană. Finanţarea este asigurată din fonduri europene

Grădiniță cu program prelungit într-o comună timișeană. Finanţarea este asigurată din fonduri europene

Zona rurală din județul Timiș cunoaște o puternică dezvoltare, fiind net superioară altora din țară. În timp ce în alte părți se vorbește doar de drumuri sau de apă, comunele timișene au altfel de pretenții, foarte apropiate de cele din zona urbană. Bunăoară, în comuna Satchinez urmează să se construiască o grădiniță cu program prelungit, obiectiv ce va fi edificat prin fonduri europene.

”Sunt peste 600 de copii în comună și sunt convins că o astfel de grădiniță este binevenită pentru comunitatea noastră, mai ales că sunt mulți părinți care au un program de lucru încărcat și au nevoie de un loc instituționalizat unde să-și poată lăsa micuții în siguranță”, spune Florin Cheaua, primarul din Satchinez.

Tot prin fonduri structurale, comuna și-a propus în acest an să realizeze modernizarea sistemului de iluminat public și extinderea rețelei de gaz metan în localitatea Satchinez, acestea fiind cele mai importante proiecte care se intenționează a se realiza prin PNRR.

CITEŞTE ŞI: 3 universități românești, incluse în clasamentul Times Higher Education al instituțiilor de învățământ superior tinere. Una este din vestul țării

Pe de altă parte, se vor continua lucările începute în anii precedenți, cum ar fi finalizarea rețelei de canalizare în Hodoni și Bărăteaz, care trebuie să fie gata în acest an.

Tot în bugetul din 2022, a fost cuprinsă și asfaltarea străzilor din Satchinez și Hodoni, reabilitarea Școlii gimnaziale din Satchinez, construirea a două capele mortuare în Hodoni și Bărăteaz, precum și alte lucrări edilitare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns