Google va începe să șteargă conturile inactive de Gmail începând de vineri, 1 decembrie 2023

Google va începe să șteargă conturile inactive de Gmail începând de vineri, 1 decembrie 2023

Google va începe să șteargă conturile inactive de Gmail începând de vineri, 1 decembrie 2023

Google va începe să șteargă conturile inactive de Gmail începând de vineri, 1 decembrie, conform unei noi politici de securitate, scrie CNBC, citat de economedia.ro. Dacă aveți un cont Google pe care nu l-ați mai folosit de ceva vreme, iată ce trebuie să știți pentru a vă asigura că informațiile dvs. nu sunt afectate.

În luna mai, gigantul tehnologic a anunțat că va șterge conturile Google care nu au fost utilizate în ultimii doi ani, împreună cu e-mailurile, fotografiile și alte date stocate în cont. Schimbarea urmează să intre în vigoare în decembrie.

Google a declarat că va șterge conturile într-o abordare etapizată, începând cu conturile care au fost create și care nu au fost folosite niciodată. De asemenea, compania a spus că va trimite mai multe notificări către cont, precum și către e-mailul său de recuperare înainte de ștergere.

CITEȘTE ȘI: Ruben Lațcău, despre problemele de pe Cetății: Constructorul este obligat să le remedieze, pe propria cheltuială

Pentru a activa un cont vechi, tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la el. Acțiuni precum citirea unui e-mail sau utilizarea Google Drive vor menține contul deschis pentru cel puțin încă doi ani, potrivit Google.

Google a declarat că noua politică reprezintă un efort de a proteja securitatea utilizatorilor, deoarece conturile inactive sunt mai susceptibile de a fi compromise. Conturile uitate au mai multe șanse de a folosi parole vechi și de a nu fi protejate cu verificarea în doi pași, ceea ce le face mai vulnerabile în fața hackerilor, a precizat compania.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *