Giarmata e pe val! Un investitor pune la bătaie un milion de euro şi oferă noi locuri de muncă

583 de lei pentru 187 de metri pătrați

Dacă e vorba de investiții din domeniul industrial, atunci a venit rândul Giarmatei să fie pe val.

Nu puține sunt comunele aflate la aceeași distanță de Timișoara care o invidiază.

Primarul Virgil Bunescu crede că acest lucru survine firesc, după dezvoltarea spectaculoasă a localității Dumbrăvița, situată în prelungirea Timișoarei și având în vedere că urmează cea în fruntea căreia se află.

Bunescu relata faptul că, recent, un investitor a vizitat primăria pentru a-și anunța intenția de a amplasa un obiectiv economic de un milion de euro. Acesta avea de ales între condițiile asigurate de Giarmata și cele ale unei alte comune suburbane a municipiului Timișoara.

Pentru investitorii mari și mici interesați, administrația locală pregătește un PUZ (plan urbanistic de zonă) industrial pe o suprafață de 100 de hectare. La această oră, numărul joburilor create la Giarmata depășește cu mult oferta de forță de muncă a comunei, care a devenit un polarizator și un generator de navetă pentru localitățile din jur, inclusiv pentru angajați din Timișoara.

În viitor, însă, după cum se prefigurează, oferta de locuri de muncă noi a Giarmatei va fi și mai generoasă, încât angajatorii trebuie să atragă salariații altora prin lefuri mai bune, să mărească aria de navetă ori să aducă forță de muncă din alte regiuni.

Toată această dezvoltare, în paralel cu cea rezidențială aflată în desfășurare, schimbă perspectiva acestei comune suburbane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *