Ghid: Tipuri de ghete elegante pentru băieți

Ghid: Tipuri de ghete elegante pentru băieți

Când te gândești la ghetele elegante pentru băieți, cel mai probabil te gândești imediat la încălțămintea de seară în stil Oxford și Derby. Deși este adevărat că acestea sunt cel mai des întâlnite, nu sunt singurele tale opțiuni.

Nu te limita pur și simplu să porți pantofi clasici pentru a-ți completa ținuta, indiferent dacă te îmbraci pentru o cină, o ieșire de seară sau orice ocazie care necesită mai mult decât blugii și adidașii standard. Lucrul grozav la ghete băieți este că le poți adapta în sus sau în jos, mai elegant sau mai puțin elegant, în funcție de ocazie și, bineînțeles, de preferințele tale personale de stil.

Iată câteva tipuri de ghete băieți pe care ar trebui să le ai în garderobă sau să le porți măcar o dată în viață.

Ghete băieți Chelsea

Ghetele Chelsea au origini regale. Cizmașul Reginei Victoria, J. Sparkes-Hall, a creat acest stil ușor de purtat pentru a înlocui cizmele greoaie de călărie cu șireturi. Ghetele Chelsea se caracterizează prin laterale elastice și o dantelă sau o clemă în spate. Aceste caracteristici speciale fac ghetele ușor de pus și de scos.

Versiunea modernă a acestor ghete băieți vine într-o gamă largă de materiale, contururi și combinații de culori. Desigur, tradiționalul negru și maro cu întărituri elastice de aceeași culoare este baza. Totuși, cei mai avangardiști băieți poartă culori îndrăznețe, precum albastrul sau vișiniul, cu întărituri colorate contrastante. Nu vei duce lipsă de opțiuni când vine vorba de combinații de culori, materiale și detalii de stil la aceste ghete băieți. Nu este așadar de mirare că ghetele Chelsea rămân unul dintre cele mai importante articole de bază pentru un bărbat. (Reamintim totuși că există și ghete pentru fete în stil Chelsea)

Cum să le porți: Un stil versatil, poți purta ghetele Chelsea cu aproape orice. Poartă un costum maro din trei piese cu ghete Chelsea maro  asortate. Îmbracă un costum dublu cu ghete Chelsea de un vișiniu intens. Pentru un aspect mai subtil, poartă un pulover, pantaloni și haine negre cu ghete Chelsea maro închis. Pentru un look mai casual, nu ezita să porți ghetele tale Chelsea negre  cu blugi învechiți.

Ghete Chukka

Ghetele Chukka sunt un alt tip de ghete până la gleznă. Ceea ce iese în evidență la ghetele Chukka sunt șireturile cu numai două sau trei perechi de ochiuri. Da, doar două sau trei perechi de ochiuri. Dacă există mai multe sau mai puține, nu mai este o gheată Chukka. Ghetele Chukka se mai remarcă și prin vârful rotunjit, talpa subțire din cauciuc sau piele și prin faptul că ghetele au două părți distincte care sunt de obicei realizate dintr-o singură bucată de piele. Stilul unic al ghetei este însoțit de un nume unic. Se spune că gheata Chukka își trage numele de la jocul Polo. „Chukka” sau „Chukker” se referă la perioada jocului de polo. Gheata Chukka este cunoscută și sub denumirea de cizma de deșert.

Indiferent de originile sale regale, de-a lungul anilor, ghetele Chukka au crescut în popularitate dincolo de terenul de polo și garderoba jucătorilor de polo. Astăzi, domnii au o gamă largă de opțiuni când vine vorba de propriile ghete băieți Chukka.

Ghetele Chukka sunt la fel de cool, indiferent dacă sunt din piele, piele de căprioară  sau chiar o combinație a celor două. Acest stil diferit poate prezenta, de asemenea, perforații brogue, un medalion, ochiuri subtile oarbe sau ochiuri metalice, o căptușeală din una sau două piese de-a lungul zonei gleznei și, desigur, șireturi, pentru a numi doar câteva dintre detaliile sale de stil. După cum am spus, opțiunile sunt destul de extinse.

Cum să le porți: dacă ești în căutarea unei surse de inspirație când vine vorba de ghetele tale Chukka, nu mai căuta. Ghetele Chukka din piele maro  cu costum în carouri bleumarin? Da. Ghete Chukka cu pantaloni chino de culoare închisă? De ce nu? Ghete Chukka negre sau maro cu blugi albaștri sau colorați? Da. O pereche de ghete băieți Chukka poată fi combinată cu aproape orice piesă vestimentară, de fapt sunt potrivite și pentru aproape orice ocazie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns