Gheorghiţă anunţă vaccinare fără programare în toată ţara. Ideea va fi mai întâi experimentată

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că autoritățile se gândesc să permită vaccinarea fără programare în toate centrele din România. Ideea va fi experimentată la Craiova în cadrul unui proiect pilot, conform stiripesurse.ro.

Medicul Valeriu Gheorghiță susține că în curând românii s-ar putea vaccina fără programare în toate centrele de vaccinare din România. În cadrul unei conferințe de presă, Gheorghiță a dezvăluit că ideea va fi testată la Craiova la jumătatea lunii mai. Timp de o săptămână, în toate centrele de vaccinare din oraș, oamenii se vor putea imuniza fără programare.

Este un proiect pilot care ar putea fi extins în toată țara, a precizat Valeriu Gheorghiță. În prima fază sunt vizate orașele în care se află depozite regionale de vaccin, iar în partea a doua sistemul ar putea fi implementat și în alte orașe. De asemenea, sistemul ar putea fi implementat treptat prin impunerea unor intervale orare și stabilirea unor categorii de vârstă. În acest scenariu, locurile disponibile vor fi anunțate din timp, a precizat Gheorghiță.

În timpul conferinței de presă de marți, Valeriu Gheorghiță a mai anunțat care este programul evenimentelor de tipul „Maratonul vaccinării”.

În perioada 7-9 mai, la București vor fi 50 de fluxuri de vaccinare Pfizer în două locuri diferite: la Sala Palatului vor fi 40 de fluxuri, iar la Biblioteca Națională vor fi 10 fluxuri. Evenimentul este organizat de Facultatea de Medicină București, cu sprijinul autorităților locale.

În intervalul 14-16 mai la Cluj-Napoca, Tg. Mureș și Iași facultățile de Medicină organizează evenimente maraton de vaccinare.

Totodată, în perioada 10-17 mai va fi evenimentul de la Craiova numit Săptămâna altfel. În cadrul acestuia în toate centrele de vaccinare din oraș se va asigura vaccinarea 24 din 24 ore fără programare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Riker 27 aprilie 2021
Cam disperati sunteti cu vaccinarea asta.Urmeaza sa vina la usa ca agentii de vanzari sa-ti prezinte vaccinul si seringa.