Gheorghe Ciuhandu se declară „complet nevinovat”

Gheorghe Ciuhandu1

Cel care a condus administrația locală din Timișoara timp de 16 ani, între 1996 și 2012, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, a dat luni detalii referitoare la ancheta DNA care îl vizează, alături de alți foști și actuali funcționari ai municipalității.

Ciuhandu este cercetat pentru că a semnat 61 de contracte de vânzare-cumpărare, în perioada 2000-2008. La fel ca actualul edil, cel precedent arată că zecile de mii de acte pe care le-a semnat au fost verificate de departamentele de spcialitate din cadrul primăriei.

Și cele 61 de contracte au fost semnate mai întâi de funcționari de la direcțiile de patrimoniu și economică, de serviciul juridic, iar unele și de viceprimarul de resort.

„Este procedura uzuală, ținând cont de faptul că primarul nu are competențe juridice și nici sarcina de a verifica documentele care stau la baza încheierii unor astfel de contracte. Mai mult decât atât, instituțiile statului care au efectuat controale periodice în Primăria Timișoara nu au semnalat în tot acest răstimp neregului cu privire la contractele respective”, susține Ciuhandu.

Imobilele vândute în baza celor 61 de contracte, în marea lor majoritate, nu sunt amplasate în zona centrală a orașului, iar beneficiarii lor nu sunt, după cât știe fostul edil, persoane influente în mediul social din Timișoara.

Pe lista cu cele 61 de imobile se află 31 de locuințe cu o cameră, 21 de locuințe cu două camere, șase locuințe cu trei camere, două locuințe cu patru camere și o anexă ce cuprinde două magazii. În cazul unora dintre imobilele cuprinse în listă nu este vorba de apartament în întregime, ci doar de o cotă-parte din el.

Gheorghe Ciuhandu afirmă că este „complet nevinovat” și se consideră defăimat în mod nedrept.

„Consider că actuala legislație penală cu privire la abuzul în serviciu permite trimiterea în judecată și chiar și condamnarea unor persoane nevinovate, care nu au săvârșit acte de corupție, ci doar și-au îndeplinit atribuțiunile de serviciu.

Această legislație incertă și modul subiectiv în care ea este aplicată, de altfel, a condus la blocarea bunului mers al administrației publice locale, funcționarii publici preferând să nu mai semneze nici un act de teamă de a nu fi acuzați ulterior de abuz în serviciu, aspect extrem de grav și cu efecte negative greu de estimat asupra dezvoltării comunităților locale”, mai explică fostul primar al Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Gheorghe Ciuhandu se declară „complet nevinovat”

  1. Pai cel care a facut articolul e vinovat. Ca nu e vorba de 61 de garsoniere, ci doar clanul Carpaci a luat pe restituiri cu acte false peste 150 de cladiri in care functionau institutii ale statului (printre care si un spital). Chiar daca cei care au revendicat ar fi fost cu adevarat mostenitori, trebuiau luate actele de despagubiri platite atunci. Unii au vandut inainte de 44 si au venit cu actele vechi, dinainte de vanzare dupa 90, ei nefiind deci cei de la care a nationalizat statul roman, ci fosti proprietari care le-au vandut. Decizii obtinute cu mita in Ungaria si Austria pe baza unor pasapoarte furate si falsificate. Credeti ca toate aceste decizii ale judecatorilor din Timisoara sunt simple erori ? Eu zic ca deciziile lor pot fi anulate oricand si acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *