Gheorghe Ciuhandu, la DNA

Fostul primar al Timișoarei Gheorghe Ciuhandu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA în dosarul finanţării echipei Poli. Fostul edil s-a prezentat luni dimineața la DNA Timișoara unde a fost citat pentru audieri.

Ciuhandu a fost pus sub acuzare în dosarul ce privește finanțarea clubului de fotbal Poli Timișoara cu bani de la bugetul local în perioada în care președintele clubului era Marian Iancu.

Fostul primar al Timisoarei Gheorghe Ciuhandu, precum si alti functionari din Primaria Timisoara sunt audiaţi de procurorii DNA Timisoara.

DNA face cercetari in privinta finantarii ilegale a clubului de fotbal Poli Timisoara. Prejudiciul se ridica la peste 30 de milioane de lei.

Alaturi de fostul edil Gheorghe Ciuhandu mai sunt in vizorul procurorilor anticoruptie secretarul Primariei Ioan Cojocari si Smaranda Haracicu, sefa Directiei Economice din Primaria Timisoara.

Milioane de euro din bugetul Timisoarei au ajuns in conturile echipei de fotbal Poli Timisoara, cea patronata in trecut de Marian Iancu, scrie presa locală. Un raport al Camerei de Conturi de anul trecut spune ca, de fapt, la mijloc e vorba de un prejudiciu adus bugetului local, de peste 31 de milioane de lei, adica aproape 7 milioane de euro.

Problema a ajuns in instanta, care pana la urma a dat o sentinta care spune ca banii trebuie sa ajunga inapoi la primarie, pentru ca nu puteau fi dati unei firme private ce facea profit si n-avea scop lucrativ.

An de an insa, consiliul local Timisoara a votat alocarea de fonduri pentru sustinerea echipei lui Marian Iancu.

Mai clar, reprezentantii Primariei Timisoara au contestat la Tribunalul Timis raportul Camerei de Conturi. Magistratii au respins contestatia municipalitatii si primaria a facut o noua contestatie la Curtea de Apel Timisoara. Curtea de Apel a respins actiunea facuta de primarie.

Banii ar trebui sa ajunga inapoi in buget, fiind buni de plata atat Marian Iancu, cat si alesii care au fost de acord cu acordarea finantarii.

Potrivit raportului Camerei de Conturi, prejudiciul a fost estimat la nivelul sumei de 31,6 milioane de lei, din care paguba in suma de 27,1 milioane de lei si 4,5 milioane de lei foloase nerealizate reprezentand plati efectuate in baza contractului de asociere incheiat de Primaria Timisoara cu SC Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A. In raport mai scrie ca se impune si „luarea masurilor legale pentru recuperarea acestora”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Gheorghe Ciuhandu, la DNA

  1. Chiuhandu ingineras constructor nu a realizat nimic in cei 16 ani de primar fiind ales de timisorenii doar pentru ca era taranist, Gica contra Bucurestiului! Astfel orasul a ramas in urma cu cel putin 10 ani fata de Cluj, Sibiu, Brasov si multe alta municipii. A schimbat de cateva ori cosurile de gunoi si bordurile in Timisoara fara a realiza lucrari cu adevarat necesare.

Lasă un răspuns