Gest de mărinimie la Spitalul Județean Arad

pensiile

Angajații Spitalului Județean Arad au ajutat un bătrân care nu avea suma de 60 de lei pentru a cumpăra un tratament. Suma nu este mare, dar pacientul de la Ambulatoriul spitalului nu avea acești bani, ceea ce le-a impresionat pe cadrele medicale.

CITEȘTE ȘI: Accident rutier grav pe Autostrada A1. Un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu camionul

Bătrânul de 84 de ani le-a impresionat pe cadrele medicale când le-a spus că nu are 60 de lei pentru a-și cumpăra tratamentul indicat de medic. Angajații spitalului au decis să plătească medicamentele de care pacientul avea nevoie. „Ne-a impresionat situația lui – avea nevoie de 60 de lei pentru a se trata. Nu este o sumă foarte mare dar dacă nu ai acești bani, din păcate nu te poți trata. Nu am stat prea mult pe gânduri și am pus mână de la mână până am strâns acești bani și i-am plătit tratamentul. I-au dat lacrimile și lui dar și nouă”, au povestit, pe Facebook, asistentele medicale care se ocupă de triajul pacienților în ambulatoriu.

Bătrânul a povestit că până la 84 de ani nu a avut nevoie de medic și de îngrijiri medicale. Acum, el s-a prezentat la consult de specialitate în ambulatoriul spitalului deoarece de câteva zile simțea dureri în zona abdomenului. „Am 84 de ani dar nu m-a durut nimic până acum – nici capul, nici burta. Neavând probleme de sănătate nu am venit nici la doctor până acum. Dar acum a fost musai. Problema e că am doar 800 de lei pensie și mai mult de jumătate din ea se duce pe cheltuieli de întreținere. De câteva luni stau singur însă, ca să mai câștig un ban să mă pot descurca de la o lună la alta mai vin la piață să vând ouă. Acum am rămas fără bani și nu știam cum să îmi plătesc tratamentul. Când au auzit aceste doamne drăguțe ce problemă am, au strâns repede banii și mi-au cumpărat cele necesare. O să mă rog toată viața pentru ele și pentru sănătatea lor, le mulțumesc din tot sufletul”, a povestit și pacientul în vârstă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns