Germania: Teste obligatorii pentru toți cei care se întorc în țară

Coronavirus, 5 februarie 2022. Aproape 30.000 de cazuri noi și 108 decese în ultimele 24 de ore

„Oricine ar trebui să fie testat pentru Covid atunci când se întoarce în Germania din străinătate. Chiar și cei care au fost complet vaccinați sau și-au revenit din Covid”. Declarația a fost făcută sâmbătă de șeful Asociației Medicale Mondiale din Germania. Declarația a fost publicată în The Local.

Frank Ulrich Montgomery a spus că un astfel de pas ar fi rezonabil. S-a referit la numărul tot mai mare de cazuri de „așa-numita evadare” a vaccinului. Sunt cazuri în care unele persoane încă se infectează simptomatic în ciuda vaccinării.

„Toată lumea, fără excepție, care ajunge în țară trebuie să prezinte un test Covid negativ. Inclusiv cei care au fost vaccinați și / sau s-au recuperat de la Covid”.

Începând cu 1 august, toți cei peste 12 ani – dacă nu au fost vaccinați sau nu s-au recuperat de la virus – trebuie să prezinte un test negativ la întoarcerea în Germania. Indiferent dacă au călătorit cu avionul, trenul sau mașina.

„Dacă vă puteți permite o călătorie în străinătate, vă puteți permite un test rapid”, a spus Montgomery.

Mai multe drepturi pentru persoanele vaccinate

Pe lângă faptul că a solicitat testarea obligatorie pentru toți călătorii, el a spus că dorește să vadă și mai multe drepturi oferite persoanelor vaccinate. Astfel, va crește nivelul de vaccinare în țară.

El a evidențiat exemplul Franței ca dovadă că acest lucru a funcționat bine. „Nu mai poți merge la un restaurant sau la cinema acolo dacă nu ai fost vaccinat”, a spus el.

Citește și: Alertă meteo de caniculă emisă de ANM: Cod galben în sud-vestul țării

Deși numărul din ce în ce mai mare de cazuri Covid constituie o preocupare, el a spus că faptul că aproape două treimi din populație au fost acum vaccinate înseamnă că „nu va fi la fel de zgomotos ca anul trecut, dar este totuși îngrijorător. Pentru că încă avem un decalaj uriaș de persoane nevaccinate în grupa de vârstă 18-59 de ani ”.

El a spus că totul ar trebui făcut pentru a încuraja persoanele nevaccinate: „Dar bonusurile, berea gratuită sau cârnații nu vor fi de folos, ci doar drepturile pentru persoanele vaccinate”.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns