Germania reintroduce temporar controale la frontieră

la frontiera

Controale la frontieră în Germania * Pentru a proteja viitorul summit G7 de la Schloss Elmau, lângă Garmisch-Partenkirchen , Germania reintroduce temporar controalele la frontierele interne ale spațiului Schengen.

Ministerul Federal de Interne a anunțat acest lucru sâmbătă cu referire la cerințele de securitate sporite.

Controale la frontieră în Germania

Controalele la frontieră ar urma să fie efectuate în perioada 13 iunie – 3 iulie, în funcție de situație. Acestea ar fi aranjate flexibil în termeni de timp și locație. Controalele sunt destinate în primul rând să prevină sosirea infractorilor violenți din străinătate, scrie tagesspiegel.de

CITEȘTE ȘI: Un șofer testat pozitiv pentru cocaină, canabis și amfetamină le-a spus polițiștilor că a mâncat salată cu oțet și a băut Nurofen

Șefii de stat și de guvern ai țărilor G7 se vor întâlni la Schloss Elmau în perioada 26-28 iunie. În zonă sunt așteptate mai multe demonstrații cu mii de participanți.

„Decizie absolut necesară”

Ministrul de Interne al Bavaria, Joachim Herrmann (CSU) a salutat instituirea temporară a controalelor la frontieră. „Această decizie a fost absolut necesară”, a spus Herrmann de la Agenția Germană de Presă.

Controalele la frontierele interne la nivel german și-au dovedit deja valoarea la summitul G7 din 2015 .

„Comparativ cu atunci, situația politică globală s-a înrăutățit din nou. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a scoate din circulație revoltații și oamenii haotici de la început”, a spus el, conform ziarulromanesc.de.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *