Germania. Populația va plăti mai puțin pentru energia electrică, începând cu 01 iulie. Parlamentul a eliminat o taxă specială

Schema de plafonare a prețurilor la energie. Sebastian Burduja a spus până când va fi menținută

Germania. Populația va plăti mai puțin pentru energia electrică, începând cu 01 iulie. Parlamentul a eliminat o taxă specială

Prețul energie electrice în Germania pentru consumatorii casnici va scădea de la 01 iulie, după ce guvernul a decis eliminarea suprataxei EEG, pentru finanțarea centralelor care produc energie regenerabilă.

Începând cu 1 iulie 2022, Germania elimină suprataxa EEG de pe factura de energie electrică. Pentru mulți consumatori și analiști, întrebarea principală astăzi este dacă într-adevăr se va ieftini electricitatea sau măsura nu este suficientă.

Suprataxa EEG, plătită de toți consumatorii de energie electrică

În luna aprilie, Bundestag-ul german a aprobat eliminarea suprataxei EEG de pe factura de energie electrică. Oliver Krischer (Verzi), secretar de stat în Ministerul Economiei, a vorbit despre cea mai mare reducere a prețurilor la energie electrică pentru cetățenii germani din ultimele decenii. Până în prezent, taxele colectate în temeiul Legii surselor de energie regenerabilă (EEG) au permis finanțarea extinderii centralelor care produc energie electrică verde.

Suprataxa EEG a fost până acum plătită de toți consumatorii de energie electrică, fiind de 3,72 cenți pe kilowatt oră. Începând cu 1 iulie, această taxă va scădea la zero, potrivit publicației InFranken.de.

Eliminarea EEG este temporară

Suprataxa EEG a fost deja redusă la începutul anului datorită subvențiilor de la bugetul federal. Eliminarea suprataxei, care va intra în vigoare în curând, va fi inițial temporară. Va fi eliminată definitiv numai în ianuarie 2023.

Mulți furnizori de energie electrică au anunțat deja că vor transfera reducerile în facturile consumatorilor.

De exemplu, furnizorul de energie electrică N-Ergie de la Nürnberg și-a anunțat intenția de a-și reduce prețul la energie electrică cu 4,43 cenți (brut) pe kilowatt oră începând cu 1 iulie 2022. Un calcul sumar arată că o gospodărie de trei persoane cu un consum anual de aproximativ 3.500 kWh poate economisi astfel 12,93 euro pe lună.

CITEȘTE ȘI: Sorin Cîmpeanu: „Viitorii profesori, obligați să facă un an de stagiatură și să dea examen de licențiere în profesie”

Analiștii sunt rezervați și spun că sfârșitul suprataxei EEG ajută doar puțin

Analiștii au criticat vehement măsura cu mult înainte de încheierea efectivă a suprataxelor EEG. Taxa este o parte esențială a facturii de energie electrică, împreună cu taxele, costurile de producție și taxele de rețea. Prețurile pe care furnizorii de energie electrică trebuie să le plătească pentru achiziționarea de energie electrică au crescut la niveluri fără precedent în ultimele luni și continuă să crească, după cum a declarat Kerstin Andreae, șeful Asociației Federale a Industriilor de Energie și Apă (BDEW). „Vor fi afectate costurile cu energia pentru clienții casnici. Doar eliminarea taxei EEG nu poate contracara aceste creșteri”, spune Kerstin Andreae.

Deputatul CDU Anne König a mai spus că eliminarea taxei a fost un prim pas în direcția bună, dar mai multe trebuie să urmeze rapid. Pentru că, probabil, reducerea în cazul unor noi creșteri de preț până la sfârșitul anului va fi, în cel mai bun caz, un joc cu sumă zero pentru consumatori .

În circumstanțe normale, reducerea suprataxei EEG ar scădea prețul energiei electrice dacă reducerile de preț sunt transmise consumatorilor, a declarat expertul în energie Claudia Kemfert de la Institutul German de Cercetări Economice. O gospodărie de patru persoane ar putea economisi până la 300 de euro pe an. „Cu toate acestea, prețurile la electricitate la bursă au crescut din cauza creșterii prețurilor la cărbune, gaz și CO2, iar combustibilii fosili fac electricitatea scumpă”.

Eliminarea suprataxei EEG face parte dintr-un pachet de măsuri

Eliminarea suprataxei EEG face parte din pachetele de ajutor prin care guvernul federal speră să reducă povară financiară a gospodăriilor, având în vedere creșterea rapidă a prețurilor la energie. Aceasta include, printre altele, un preț forfetar pentru energie și un bonus pentru beneficiarii serviciilor.

Ministrul Economiei Robert Habeck (Verzii) a numit reducerea la zero a suprataxelor în „faza actuală de preț ridicat” o ușurare importantă și urgentă pentru consumatori și mulți clienți comerciali. În viitor, Habeck intenționează să ofere mai mult sprijin pentru construcția de sisteme fotovoltaice ca înlocuitor pentru suprataxa EEG care nu se va mai aplica.

stiridiaspora


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *