Germania: Poliția și pompierii cer interzicerea artificiilor

Germania: Poliția și pompierii cer interzicerea artificiilor

Germania: Poliția și pompierii cer interzicerea artificiilor.

Sindicatele germane ale polițiștilor și pompierilor au cerut interzicerea artificiilor de uz personal în noaptea de Anul Nou, precum și sporirea capacităților de supraveghere pentru serviciile de urgență, în urma zecilor de atacuri asupra personalului, scrie DW. „Este de neimaginat ceea ce forțele noastre de urgență au trebuit să experimenteze în acest Revelion”, a declarat duminică seara Lars Wieg, președintele sindicatului poliției din Berlin și Brandenberg.

CITEȘTE ȘI: Vreme caldă în vestul țării

Cel puțin 33 de ofițeri și pompieri au fost răniți numai în capitală, iar zeci de incidente similare au fost raportate în întreaga Germanie – nu numai accidente, ci și atacuri „intenționate și țintite” cu artificii, au declarat oficialii.

„Nu avem nevoie de sancțiuni mai dure. Vreau doar ca aceste sancțiuni să fie aplicate”, a declarat președintele sindicatului național al pompierilor din Germania, Karl-Heinz Banse, pentru agenția germană de presă dpa. „Nu se poate ca oamenii noștri să fie puși în pericol, iar după aceea să fie prezentată ca o infracțiune minoră.”

După un moratoriu de doi ani asupra artificiilor personale din cauza reglementărilor COVID-19, sute de mii de persoane din Germania au sărbătorit Anul Nou sâmbătă seara, aprinzând artificii.

Poliția din Bavaria a descris acest lucru ca fiind cele mai „intense” sărbători din memoria recentă, în timp ce în Hamburg au vorbit despre faptul că au fost „abordați agresiv” și „împușcați la propriu” cu explozibilii.

Răniți grav și decese

La fel ca în majoritatea anilor, s-au înregistrat mai multe decese legate de focuri de artificii și zeci de răni grave, inclusiv pierderea de degete și mâini.

Petrecăreții în stare de ebrietate nu numai că au tras cu artificii în pompieri, ci și în trecători, au declarat oficialii.

Sindicatul poliției din Berlin-Brandenberg a solicitat fonduri pentru a spori măsurile de supraveghere pentru viitoarele sărbători de Anul Nou, inclusiv sute de camere de bord suplimentare pentru mașini și camere de corp pentru fiecare ofițer în parte.

Conservatorii se opun interdicției

Politicienii conservatori s-au pronunțat împotriva propunerii de interzicere. Thorsten Frei, vicepreședintele opoziției creștin-democrate (CDU) din Bundestag, a declarat pentru ziarul Rheinische Post că „petrecăreții pașnici nu ar trebui să sufere” din cauza acțiunilor câtorva persoane.

Membri ai Partidului Democraților Liberi (FDP), partidul pro-business care guvernează în coaliție cu Partidul Verzilor și cu social-democrații (SPD) ai cancelarului Olaf Scholz, au exprimat sentimente similare.

Liderul parlamentar al FDP, Christine Aschenberg-Dugnus, a declarat că „numai urmărirea consecventă a autorilor în temeiul dreptului penal poate preveni astfel de atacuri” și că o interdicție totală este nedreaptă față de cei care nu au făcut nimic greșit.

g4media

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *