Ger cumplit în următoarele zile, cu minime nocturne de până la minus 20 de grade. Cod galben în vestul țării

vremea ger

Meteorologii au actualizat atenționările de vreme rea valabile pentru această perioadă. Este Cod Galben de ploi abundente până joi, apoi vremea se răcește accentuat, vor fi condiții de polei, va ninge și se vor înregistra intensificări ale vântului. 

CITEȘTE ȘI: Modernizarea în forță, luată mai cu… binișorul

De asemenea, în perioada 11 februarie, ora 06:00 – este în vigoare un Cod Galben de polei, intensificări ale vântului în vestul și nord-vestul țării.

Începând din dimineața zilei de joi (11 februarie) în vestul și nord-vestul țării vor fi ploi și pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55 … 65 km/h, viscolind ninsoarea.

În perioada 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 12:00 este în vigoare un Cod Galben de răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, polei.

În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55 … 65 km/h și temporar peste 70 … 80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70 … 90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100 … 120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *