Gazul, o ţintă prioritară pentru edilii unei comune din Timiş

Infrastructura unei comune din Timiş s-a îmbunătăţit văzând cu ochii în acest an, la capătul unui proiect care a vizat asfaltarea a 15 kilometri de străzi şi ca urmare a finalizării reţelelor de apă din satele aparţinătoare Alioş şi Remetea Mică.

În continuare, însă, locuitorii se încălzesc cu lemne, resursă utilizată, de altfel, și de primărie pentru a produce agentul termic necesar școlilor, grădinițelor și altor instituții pe care le administrează.

Un singur consumator de gaz metan există la nivel local, fiind vorba despre o firmă cu activitate productivă. Dar și aceasta folosește gaz îmbuteliat, deoarece comuna nu dispune de o rețea de distribuție. Introducerea gazului în comună a devenit, însă, o prioritate pentru edili.

„Conducta de gaz trece chiar pe lângă Maşloc, la doar 50 de metri de intrarea în localitate. Este o conductă magistrală, aparţinând Transgaz. Am discutat cu conducerea companiei şi din partea acesteia nu vor fi probleme, chiar avem tot sprijinul. Va trebui, însă, să ne înţelegem cu o firmă de distribuţie.

Cu E.On sau cu Gaz Vest Arad, rămâne de văzut. În orice caz, ne dorim enorm să avem o reţea de gaz în comună, pentru confortul tuturor locuitorilor. Lemnul s-a scumpit foarte mult şi nici nu se mai găseşte foarte uşor”, susţine Ionel Lupu, primarul comunei Maşloc.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns