Gazul, o ţintă prioritară pentru edilii unei comune din Timiş

masloc

Infrastructura unei comune din Timiş s-a îmbunătăţit văzând cu ochii în acest an, la capătul unui proiect care a vizat asfaltarea a 15 kilometri de străzi şi ca urmare a finalizării reţelelor de apă din satele aparţinătoare Alioş şi Remetea Mică.

În continuare, însă, locuitorii se încălzesc cu lemne, resursă utilizată, de altfel, și de primărie pentru a produce agentul termic necesar școlilor, grădinițelor și altor instituții pe care le administrează.

Un singur consumator de gaz metan există la nivel local, fiind vorba despre o firmă cu activitate productivă. Dar și aceasta folosește gaz îmbuteliat, deoarece comuna nu dispune de o rețea de distribuție. Introducerea gazului în comună a devenit, însă, o prioritate pentru edili.

„Conducta de gaz trece chiar pe lângă Maşloc, la doar 50 de metri de intrarea în localitate. Este o conductă magistrală, aparţinând Transgaz. Am discutat cu conducerea companiei şi din partea acesteia nu vor fi probleme, chiar avem tot sprijinul. Va trebui, însă, să ne înţelegem cu o firmă de distribuţie.

Cu E.On sau cu Gaz Vest Arad, rămâne de văzut. În orice caz, ne dorim enorm să avem o reţea de gaz în comună, pentru confortul tuturor locuitorilor. Lemnul s-a scumpit foarte mult şi nici nu se mai găseşte foarte uşor”, susţine Ionel Lupu, primarul comunei Maşloc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns