Gaură de 5,5 milioane de lei în bugetul Timișoarei

primaria timisoara 5

Consilierii locali timișoreni au aprobat, în cadrul ultimei ședințe extraordinare, rectificarea negativă a bugetului local, cu peste cinci milioane de lei.

„Este un lucru obișnuit ca la jumătatea anului să se facă rectificări de buget, și noi am făcut întotdeauna.

Vreau să precizez din start că noi nu renunțăm la nici unul dintre proiectele pe care le avem în portofoliu, atâta tot că se produce o analiză a momentului, sub aspectul stadiului în care s-a ajuns cu preparativele și, întrucât pentru un număr important de proiecte pe care le-am avut, din cauza procedurilor, a unor probleme cu terenurile și altele, nu s-a avansat așa cum ne-am fi dorit, acum e cazul să transferăm o parte din fonduri.

Oricum, obiectivele sunt finanțate pe buget multianual, așa că vom direcționa ce dislocăm de acolo înspre obiective care chiar necesită bani acum, iar cele de la care se iau bani anul acesta vor ajunge în 2019 în stadiile în care să poată și consuma.

Deci, pe ansamblu, este vorba despre o diminuare a bugetului cu circa 5,5 milioane de lei, atât la venituri, cât și la cheltuieli. Este anul în care s-a trecut de la impozit pe venit de 16 la sută la impozit de 10 la sută.

Principala sursă de venit la bugetul local știm că e reprezentată de cota-parte din impozitul pe venit strâns pe arealul unității administrativ-teritoriale și atunci, implicit, a fost o scădere a încasărilor.

S-a promis de către guvern că se va compensa scăderea și este cinstit să spunem că se face o compensare de cinci milioane de lei pe lună, numai că diminuarea e mai mult de atât”, a explicat primarul Timișoarei.

Scăderea reală a veniturilor municipalității se ridică la aproximativ opt milioane de lei, comparativ cu anul trecut.

În afară de tunderea alocărilor de la anumite proiecte neajunse la maturitate, s-au făcut și multe transferuri de sume.

Astfel, către STPT au fost direcționate 12 milioane de lei, către Colterm – 6,5 milioane, iar către străzi și trotuare – șase milioane, pe lângă alte modificări de mai mic impact.

S-a făcut pace între aleși

După ce le-a pus piedică pesediștilor din consiliul local în mai multe rânduri, când aceștia au solicitat prelungirea contractului de închiriere pentru sediul pe pe splaiul Tudor Vladimirescu, Nicolae Robu a fost de acord, ieri, cu prelungirea convenției pentru încă trei ani, motivând: „Am înțeles că acolo se dorește să se investească și am fost de acord, pentru trebuie să ne respectăm între noi, așa este democratic”.

Ca să nu mai fie discuții, Dan Idolu a solicitat să se precizeze, de către funcționarii primăriei, că achitarea chiriei s-a făcut la zi și că nu există restanțe.
„Dă-mi ca să-ți dau” pare a fi deviza ședinței de ieri a aleșilor timișoreni.

În timp ce PSD și-a rezolvat problema sediului, și Nicolae Robu i-a rezolvat administratorului public Robert Kristof mărirea de salariu cu 25 la sută, fără nici un murmur din partea consilierilor.

Tânărului și activului Robert Kristof îi va intra lunar în contul de salariu suma netă de 9.906 lei, echivalentul a circa 2.130 de euro.

Nici celelalte proiecte de pe ordinea de zi nu au stârnit vreo dispută serioasă, așa că aleșii au plecat în weekend binedispuși.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Gaură de 5,5 milioane de lei în bugetul Timișoarei

  1. Vestea ca impozitul pe venit s-a redus de la 16% la 10% a ajuns si la urechile primariei. Ar trebui sa citeasca ziarul mai des, sau sa se uite la televizor, daca n-au bani sa-si angajeze economist profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *