Gata cu șantajul pe bani publici! Anunțul lui Sorin Grindeanu

Gata cu șantajul pe bani publici! Anunțul lui Sorin Grindeanu

Gata cu șantajul pe bani publici! Anunțul lui Sorin Grindeanu.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a anunțat la Timișoara că se lucrează la crearea unui cadru legislativ care să descurajeze firmele care practicau un soi de șantaj asupra beneficiarilor unor lucrări importante.

Grindeanu a dat chiar unele exemple (chiar și la Centura de Sud a Timișoarei) prin care a arătat că numite firme forțează prelungirea termenelor de execuție, bazându-se pe faptul că autoritatea contractantă nu își permite să rezilieze contractul, întrucât o eventuală reluare a procedurilor ar stopa lucrările și ar conduce la amânări și mai mari.

CITEȘTE ȘI: Andrei Drăgilă, directorul Horticultura, a fost revocat din funcţie pentru „grave abateri” şi „prejudicii semnificative”

Pentru a opri acest fenomen deranjant, se lucrează la un cadru legislativ în privința achizițiilor publice care să pună lucrurile în ordine. Gata cu șantajul!

”Desigur, o vom face în acord cu reglementările europene. Trebuie să înlăturăm acest soi de șantaj care afectează bunul mers al lucrărilor”, a anunțat vicepremierul, care este și ministru al transporturilor.

De asemenea. Sorin Grindeanu a anunțat că mai există un proiect de acest fel în vizor, e vorba de Registrul Unic al Utilajelor, prin care să se pună capăt situațiilor întâlnite în prezent la adjudecarea unor licitații. Gata!

Concret, există firme care se prezintă cu aceleași utilaje la mai multe licitații ale unor lucrări pe care, ulterior, nu le pot duce la bun sfârșit tocmai din cauza deficitului de echipamente.

Vicepremierul a avut la  Timișoara discuții cu autoritățile din subordinea Ministerului Transportului, dar și cu conducerea Primăriei Timișoara.

Unul dintre subiectele abordate s-a referit la Drumul Boilor, unde s-au stabilit clar responsabilitățile fiecărei părți (primărie și CNAIR), astfel încât toate impedimentele au fost eliminate și lucrarea trebuie finalizată la timp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Gata cu șantajul pe bani publici! Anunțul lui Sorin Grindeanu

  1. D.le Grindeanu este corect ce faceti. Cand ati fost presedinte al CJT ati fost hotarat sa puneti frana la niste baroni locali, in cea ce privesc abuzurile ce le faceau. Ati plecat si acesti baroni locali si-aiu inzecit averile din bani publici si trafic de influienta. Au ramas la ciolan cate 3 mandate si sunt in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *