VIDEO! „Gaşca nebună” de pe Bega loveşte din nou >> ACS Poli Timişoara – Gaz Metan Mediaş 1-0 (0-0)

Bogdan Straut Poli Timisoara

Mulţi i-au cântat prohodul echipei-fanion a Banatului înaintea startului în ediţia 2016-2017 a Ligii I. Motive au fost suficiente: lot încropit pe fugă în vară pentru participarea în eşalonul secund, nu în elită, lipsă de omogenitate, penalizare de 14 puncte, lipsa unei susţineri financiare consistente din mediul privat şi blocajul banilor publici cauzat de un raport al Curţii de Conturi.

Joi seară, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, din nou sub privirile a prea puţini spectatori, elevii lui Ionuţ Popa au făcut un pas important spre îndeplinirea principalului obiectiv, salvarea de la retrogradare, trecând la limită, scor 1-0, de Gaz Metan Mediaş, echipă solidă care la un moment dat s-a aflat pe podiumul primei divizii.

Sigur, acest succes nu garantează menţinerea în Liga I, pentru că mai sunt multe puncte de pus în joc, însă merită apreciat tot mai mult parcursul trupei bănăţene, surpriza actualei ediţii de campionat, o „buturugă” care a răsturnat şi formaţii care acum luptă pentru primele locuri ale clasamentului. Să recunoaştem, partida de joi nu a fost tocmai una plăcută ochiului.

Am putut vedea multe greşeli, un ritm slab în special în prima repriză, dar ocaziile au apărut în cele din urmă. Nu au fost puţine şi au putut fi văzute la ambele porţi.

În ordine, Novak (min. 22, şut de la opt metri respins de Greab), Eric (min. 29, şut respins de Straton), Mailat (min. 45, şut apărat de Greab la o fază produsă de Croitoru, care a reuşit o recuperare ofensivă), din nou Eric (min. 48, şut de la 20 de metri scos greu şi spectaculos de sub transversală de Straton), Soljici (min. 54, şut puternic de la distanţă scos greu de Greab în corner), Trtovac (min. 61 – „cap” peste poartă de lângă Bocşan după un corner bătut de pe dreapta) şi Lupu (min. 84 – şut puţin pe lângă poartă de la opt metri) au fost aproape de gol, însă nu au reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor.

A făcut-o Străuţ, fundaş dreapta care rar apare la finalizare, el reluând excelent cu capul în plasă mingea centrată de Popovici dintr-un corner de pe stânga.

Antrenorul Popa nu l-a avut la dispoziţie nici pe Bărbuţ, care a suferit o accidentare de ultimă oră, iar Scutaru a fost ţinut pe bancă, problema sa fiind mai gravă decât au crezut cei din staff-ul tehnic.

ACS Poli Timişoara: Straton – Străuţ, Bocşan, Cânu, Neagu – Artean, Soljici – Mailat (Henrique ’53), Croitoru (Drăghici ’86), Novak (Ignea ’80) – Popovici. Rezerve neutilizate: Curileac, Haruţ, Scutaru, Bârnoi. Antrenor: Ionuţ Popa.

Gaz Metan Mediaş: Greab – Creţu, Trtovac, Zaharia, Rugasevici – Danci (Tahar ’82), Bic – Curtean (Lupu ’63), Eric, Munteanu (Buziuc ’72) – Sikorski. Rezerve neutilizate: Pleşca, Romeo, Onanga, Petre. Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Bocşan ’14, Artean ’66, Popovici ’83, Henrique ’90 / Creţu ’32, Curtean ’38, Danci ’65, Eric ’70, Zaharia ’90, Zaharia ’90. Cartonaş roşu: Zaharia ’90.

Arbitri: Marius Avram (la centru), Mircea Orbuleţ, Mikloş Nagy (asistenţi).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “VIDEO! „Gaşca nebună” de pe Bega loveşte din nou >> ACS Poli Timişoara – Gaz Metan Mediaş 1-0 (0-0)

Lasă un răspuns