Gardienii din puşcărie au ieşit… afară!

puscarie miting

Circa 70-80 de angajaţi ai Penitenciarului Timişoara au protestat, miercuri, în faţa unităţii de pe strada Popa Şapcă.

A fost vorba de un miting sindical, organizat la nivel naţional de sindicatele de profil, la care au aderat şi salariaţii din Timişoara. Protestatarii au fost foarte zgomotoşi, fluierând şi scandând întruna, fapt ce a atras atenţia trecătorilor.

Nemulţumirile sunt legate de neacordarea unor sporuri salariale pe care sindicatul le consideră îndreptăţite. Concret, gardienii nu primesc salariu de merit, deşi, potrivit unei ordonanţe de urgenţă, ar fi trebuit să li se acorde.

În schimb, beneficiază de aceste privilegii toţi ceilalţi angajaţi din structurile de apărare (poliţie, armată, poliţie de frontieră, jandarmerie). De aceea, sindicaliştii de la Penitenciarul Timişara se consideră discrimnaţi.

O altă revendicare vizează plata orelor suplimentare, acestea acumulându-se la nesfârşit, fără a fi într-un fel recompensate.

Ţinta scandărilor protestatarilor a fost Raluca Prună, ministra justiţiei, pe care sindicatele o acuză că a neglijat sistemul penitenciarelor, fiind interesată doar de promovarea intereselor de grup ale colegilor tehnocraţi. S-a scandat „Doamna Prună, ne sfidaţi/Am ajuns discriminaţi”; „Guvern de tehnocraţi/Legea când o respectaţi?”; „Protest elegant/Ministru ezitant”; „La ore suplimentare/Primim dispreţ şi sfidare”; „Demisia”.

Sindicaliştii au anunţat că, până la soluţionarea revendicărilor, nu vor mai presta ore suplimentare. Calendarul acţiunilor de protest va continua cu un miting, în 15 octombrie, la Bucureşti, unde se contează pe prezenţa a 2.000 de persoane.

Interesant este că, în ciuda nemulţumirilor din sistem, concurenţa pentru a ocupa un loc de agent la penitenciar este uriaşă, lucru dovedit la concursul pentru angajările din sursă externă, din urmă cu câteva luni. Un agent debutant primeşte un salariu net de 2.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *